kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eylemciler 4 şart koştu
Tutuklularla görüşen Aydınlar Grubu, ölüm orucunun bitmesi konusunda umutlu

Cezaevlerindeki ölüm orucunu durdurmak için aydınlardan oluşan bir grup dün İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'nde tutuklu ve mahkumlarla görüştü. Tutuklular Aydınlar Grubu'na 4 maddelik istekte bulundu.

SABAH yazarları Zülfü Livaneli, Can Dündar ile Yaşar Kemal, Orhan Pamuk ve Oral Çalışlar, dün saat 11.00 sıralarında cezaevine geldi. Yazarların eylemcilerle görüşmeleri yaklaşık 8.5 saat sürdü.

BAKAN'LA DİYALOG KURULDU
Aydınlar, mahkum temsilcileri ile sürdürülen pazarlıkta gelinen nokta konusunda Adalet Bakanı Türk ile sürekli diyalog kurdular. Mahkum temsilcileri ölüm orucu ve açlık grevine son verilmesi için şu 4 şartı öne sürdü: 1-Nakiler yapılmasın, 2- F Tipi cezaevi uygulaması askıya alınsın, 3- TMK'nun 16. maddesi değiştirilsin, 4- TTB ve Barolar Birliği garantör olsun. Saat 20.00 sıralarında dışarı çıkan Zülfü Livaneli, "Üzerinde uzlaşmaya çalıştığımız bir model var. Umarım olumlu sonuç verir. Bir kez daha görüşmeye gelebiliriz" dedi.

Gün boyu cezaevi'nde incelemelerde bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu üyeleri Kamer Genç, Mehmet Bekaroğlu, Tunay Dikmen ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici de, saat 19.50'de cezaevinden ayrıldı.

Şefik DİNÇ Ğ Celal YILDIZ-Nejdet ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır