kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Türkiye F Tipi için ayakta
Cezaevlerinde 250'ye yakın kişi açlık grevinin 52'nci gününü geçirirken Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde F Tipini protesto gösterileri yapıldı

Cezaevlerinde 250'ye yakın eylemcinin sürdürdüğü ölüm oruçlarını bitirmek için çabalar devam ederken, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bir çok şehirde F tipi cezaevleri edildi.

ANKARA GERGİN
Kızılay meydanında hükümlü yakınlarının mitingine HADEP, TSİP, TİYAD, TÜYAP, İnsan Hakları Derneği, "Hücrelere Karşı Platform" ve bazı öğrenci grupları katıldı. Güven Park'ta toplanan bir grup gösterici F tipi cezaevlerini protesto ettiler. Ziya Gökalp Caddesi yönünden gelen bir grup bu göstericilere destek vermek için Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti. "Hücrelere girmeyeceğiz", "Hücreler ölümdür" şeklinde sloganlar atarak gelen gruba Kızılay meydanına giriş izini verilmedi. Güven Park'taki grup ise Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na yönlendirildi. Önce birbirleriyle buluşmasına izin verilmeyen iki gruba saat 14.30'a kadar dağılmaları için uyarıda bulunuldu. Dağılmayan gruplarla görüşmeler yapan polis, Ziya Gökalp Bulvarı üzerinde birleşip basın açıklaması yapmalarına izin verdi. Yapılan açıklamada ölüm oruçlarının ölümle sonuçlanmadan, F tipinden vazgeçilmesi istendi.

İSTANBUL'DA GÖZALTI
Beyoğlu'nda F tipi cezaevi uygulamasını protesto ve ölüm oruçlarına da destek amacıyla gösteri düzenlemek isteyen bir gruptan yaklaşık 100 kişi gözlem altına alındı. Ümraniye Cezaevi önünde de aynı saatlerde toplanan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkın Demokrasi Partisi (HADEP), Sosyalist İktidar Partisi (SİP), Emeğin partisi (EMEP) üyeleriyle tutuklu yakınları protesto gösterisi düzenlemek istedi. 8 kişi gözaltına alındı.

EGE VE KARADENİZ KAYNADI
İzmir'de "korsan" gösteri yapmak isteyen bir gruptan 43 kişi gözaltına alındı. Eskişehir'de de , ÖDP il binasında biraraya gelen bir grup öğrenci, slogan atarak Migros mağazasının önünde toplandı. Polisin uyarılarına karşın, gösteriye devam etmek isteyen gruptan 44 öğrenci gözaltına alındı. Samsun'da 40, Sinop'ta 5, Bursa Osmangazi'de de 5 ÖDP üyesinin açlık grevi başlattığı açıklandı.

Göksel ÇAĞLAV


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır