kapat

10.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çizme'de Türk Derbisi
İtalya'da bütün gözler, Türkler'de. Bugün Hakan'lı İnter ile Terim'in Fiorentinası karşılaşıyor. Hakan, eski hocasına karşı gol atmama temennisinde bulunurken Terim, kazanmakta kararlı

İtalya'da bu akşam "Türk Derbisi" var. İtalyanlar, Hakan Şükür'ün oynadığı FC İnter ile Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı AC Fiorentina'nın bu akşam Türkiye saatiyle 21.30'daki karşılaşması için bu yakıştırmayı yapıyor. İtalyan basını da gerek Hakan, gerekse Terim'le yaptıkları röportajlara ve yorumlara geniş yer ayırdı.

La Gazetta Dello Sport'a bir açıklama yapan Hakan Şükür, "Özür dilerim hocam, inşallah size karşı gol atamam ama kaybetmemek zorundayız" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim için ne olursa olsun sert bir maç olacak. Fiorentina, Terim'in istediği gibi hücum futbol oynuyor. Terim'i görmek beni memnun edecek. Terim ile geçmişte olan sorunlar unutuldu. Kısa zamanda onun da Türkiye'ye döneceğini sanmıyorum. AC Milan'a gitmesi ise bir skandal olmaz" dedi.

"HAKAN'DAN KORKUYORUM"
Fatih Terim ise, "Fiorentina'ya, saha içi ve dışındaki bir mantaliteyi değiştirmek için geldim. Ben hep kazanmak için oynuyorum. AC Fiorentina da böyle oynayacak. Ama tersine birkaç oyuncu topa dokunmaktan korkuyor. Bu ciddi. Göreceksiniz savaşımı kazanacağım" diye konuştu. Terim dün akşam basına yaptığı açıklamada ise "İnter'de Vieri ve Recoba'dan çok Hakan'dan korkuyorum. Hakan formda ve umarım böyle sürer, ancak yarınki maçtan sonra" dedi. Terim takımının Türkiye'de her gün izlendiğini de vurguladı.

İtalya basını
* La Repubblica
Futbol için oruç tutmuyor

Hakan Şükür: "Önce iş sonra din. Ramazan'ı atlıyorum. Çalışmak için oruç tutmuyorum. En iyi din işini iyi yapmaktır. Eğer dua ve oruç bana zarar verecekse işimi ön planda tutarım."

* Tutto Sport
Türk, Terim'e karşı hazır

UEFA'dakİ galibiyetten sonra Hakan Şükür yemin ediyor: "İnter'de mutlaka çok önemli bir şey kazanacağım. Gitmeyi düşünmedim. İnter'de çok önemli birşey yapmak istiyorum. Terim Milan'a gitmeyi hakediyor."

*Corriera Dello Sport
Terim sıra sende

UEFA'da İnter'i kurtaran çok önemli golden sonra Türk ileri saha oyuncusu için güzel bir an. Fiorentina maçı ile eski hocasını yeniden buluyor.

Sahada striptizin
PERDE ARKASI

Hakan Şükür, geçen hafta UEFA Kupası maçında takımına tur atlatan golü attıktan sonra sahada formasını çıkardı ve altından PIRELLI yazılı bir tişört çıktı. Hakan'ın yasak olmasına rağmen saha içinde yaptığı bu "striptiz", futbolcunun İtalya'ya transfer olmasının perde arkasını bilenler arasında soru işaretlerine yol açtı.

PİRELLİ'nin planı
İtalyan diplomasi çevreleri Hakan Şükür'ün İtalya'ya gelişinde Pirelli'nin önemli bir rol oynadığını iddia ediyorlar.

İtalya ile Türkiye arasında ilişkilerin Apo krizi nedeniyle en gergin olduğu 1998-99 yıllarında Pirelli'nin Türkiye'deki satışları çok düşmüştü. İlişkiler düzeldikten sonra da Pirelli, güçlü bir imaj operasyonuna girme ihtiyacı duydu.

REKLAMDA OYNAYACAK
Inter'in resmi sponsorları arasında olan Pirelli'nin pazarlama uzmanları, Galatasaray'ı UEFA Kupası'na taşıyan futbolculardan Hakan Şükür'ün İnter'e transferinin önemli bir reklam olabileceğini gördü.

Inter çevresinden aldığımız bilgilere göre Hakan Şükür'ün Inter'le yaptığı kontratta da kulübün isteği doğrultusunda Hakan'ın Pirelli reklamlarında yer alması öngörülüyordu. Ancak Hakan'ın şanssız başlayan İnter kariyeri buna engel oldu.

Hakan, geçtiğimz hafta Hertha Berlin'e attığı golden sonra üzerinden çıkardığı forması ile bilerek ya da bilmeyerek güzel bir reklam yapmış oldu.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır