kapat

CUMARTESİ EKİ
09.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Online
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yarı iletken Britney
Fizik bilimine katkıları olan beş tane tarihi şahsiyeti sayabilir misiniz?

İlk aklınıza gelen kişi muhtemelen yüzyılın dahisi Einstein. Sonra başına elma düşen Newton. Belki biraz zorlarsanız atom araştırmacısı Rutherford. Peki 40 yıl düşünseniz Britney Spears aklınıza gelir mi? Bayan Spears'in http://www.britnetspears.ac adresindeki sitesinde kendisinin bir fizik ve silikon teknolojisi uzmanı olduğu yazıyor. Burada adı geçen silikon, estetik cerrahide kullanılan silikon değil. Zaten gencecik, terütaze kızın silikonu mu olur? Fizik uzmanlığı da fiziği düzgün anlamına gelmiyor, öyle olsa ona gelinceye kadar daha neleri var. Bayan Spears, sitesinde hakikaten de ömrünü fizik araştırmalarına vakfetmiş bir görüntü veriyor. Onu çıtır pop şarkıcısı kimliğiyle çok eksik tanımışız meğer. Onda daha ne cevherler varmış da bizim haberimiz yokmuş.

Bu siteyi görür görmez, eşe dosta haber salıp hepsinden birer tefsir istedim. Öyle ya eni konu yarı iletken teknolojisini anlatan son derece ciddi bir web kaynağı duruyor önümüzde. Fotonlar ve kristaller gibi heyecan verici içeriğinin yanı sıra "sizce Britney hoş bir kız mı?" şeklinde ciddi anketlere yer vermeyi de ihmal etmiyor. Ziyaretçilerine göre Amerika'nın başkanlığına en çok layık olan da o. Bakarsınız bir gün olur. Sitenin başlığı da tam olarak içeriğini özetliyor: "Britney Spears Yarı İletken Teknolojisi Rehberi". Aralarında bir iki fizikçinin de bulunduğu "eş dost" mecburen bu siteyi incelediler ve 'Allah için içeriğine diyecek yok' anlamına gelen yorumlar yaptılar. Ama yine de bu Britney Spears'ın işi değil diyorlar.

Yaygın kanı, aslında bayan Spears'ın bu işlerden pek çakmadığı, sadece ilginçlik olsun diye yarı iletken teknolojisinin mesihi olarak ortaya çıktığı yönünde. Hatta genç şarkıcının bu siteden haberinin bile olmadığına ihtimal verenler var. Bu teoriye göre Spears hayranı fizik öğrencilerinin marifeti bu site. Ama ben yine de pozitif bakıyorum, fesat fikirli olmaya ne gerek var. Bu genç kız hayat şartları yüzünden şarkıcı olmak zorunda kalmış bir fizik dahisi olamaz mı? Güzel olanlara akıllı olmak yasak mı?

Muammer Özdemir

mozdemir@sabah.com.tr


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır