kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Ecevit: Ölüm orucundan kaygılıyız
Babakan Bülent Ecevit, F tipi cezaevine karşı cezaevlerinde başlatılan "ölüm oruçları"nın kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Ölüm oruçlarının son derece haksız olduğunu belirten Ecevit, "Bilindiği gibi koğuş sistemi büyük ölçüde silahlı karargahlar haline gelmişti. Devletin otoritesi tamamen yok edilmek isteniyordu. Hiçbir devlet buna ilelebet katlanamazdı. Onun için F tipinde kararlıyız" dedi.

TEDAVİ ÇAĞRISI
Ölüm oruçlarının insani açıdan da sakıncalı olduğunu belirten Ecevit, cezaevlerindeki arkadaşlarını ölüme zorlayanların, insanlıkla ilgisi olmadığını da kaydetti. Bazı yazarların, ölüm oruçlarına katılma kararını vermelerini anlamanın da mümkün olmadığını belirten Ecevit, şunları söyledi: "Bazı doktorlar da, ölüm orucu tutan kimse, eğer istemezse, onu tedavi edemeyeceklerini söylüyorlar. Oysa, bir kimse, bir evin damından yere atlamaya kalkıştığı vakit, intihara kalkıştığı vakit, ister doktor olsun, ister doktor olmasın, onu kurtarmak için, herkes gayret içine girer. Ölüm orucu da bir tür intihardır. Devletin bu konuda çağrılarına bütün doktorların olumlu yanıt vereceklerini umarım."

Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır