kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Kendileri istedi, gebersinler
TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun dün cezaevlerindeki ölüm oruçları ile ilgili bir toplantı yaptı.

Toplantının basına kapalı bölümde sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi. MHP Ankara Milletvekili Mehmet Arslan'ın ölüm oruçları konusunda komisyonun girişimde bulunmasına karşı çıkarak, "Gebersinler, ne yapalım, kendileri istedi" şeklindeki sözleri şok yarattı.

FP Rize Milletvekili Mehmet Berakoğlu kendisinin doktor olduğunu belirterek "Gebersinler ne demek? Bunların ölmesini engelemek bizim görevimiz" dedi. Aslan ise, bu kez "Ne yani ölmemeleri için altlarına mı yatacağız?" diye bağırdı. Bu sözlere sinirlenen Bekaroğlu "Söyledikleriniz içinde bulunduğumuz çatıya hiç yakışmıyor. Bu sözler tutanaklara geçiyor. Bizden çözüm bekleyenler var. Kimsenin ölmesine izin veremeyiz, bunu isteyemeyiz" dedi. Diğer vekiller de Arslan'a tepki gösterdi. DYP'li Kamer Genç ile ANAP'lı Haşim Haşimi de hiçkimsenin ölmemesi gerektigini bildirerek Bekaroğlu'na destek verdiler.

Komisyon Başkanı MHP'li Hüseyin Akgül, cezaevlerindeki ölüm oruçlarının sona erdirilmesi konusunda girişimlerde bulunulması için bir alt komisyon kurulmasına karar verdi. Arslan'ın da bu komisyona girmesi üzerine diğer üyeler itiraz ettiler. Bekaroğlu, Arslan'ın komisyona girmesi durumunda kendilerinin alt komisyondan çekileceğini belirtti. Bunun üzerine Arslan alt komisyondan çıkarıldı. Komisyon ilk incelemeyi Çankırı Cezaevi'nde yapacak.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır