kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İşte af tasarısı
AF Yasa Tasarısı, bugün TBMM Adalet Komisyonu'na sevk edilecek.

Tasarı TBMM'de kabul edilirse, af kapsamına giren tüm suçlarda 10 yıllık ceza indirimi uygulanacak. Tasarıya göre, Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ve bölücülük suçu dışında kalan ölüm cezaları, müebbet hapis cezasına çevrilecek.

KIRCI KAPSAM DIŞI
Tasarıda, 7 TİP'linin öldürülmesi eylemi suçundan 7 ayrı mahkumiyet alan Haluk Kırcı için özel düzenlemeye gidilmedi. Tasarı mevcut haliyle kabul edilirse, toplam 70 yıl hapis cezası bulunan Kırcı, sadece 10 yıllık ceza indiriminden yararlanacak.

ERBAKAN
Kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın mahkumiyet aldığı TCK'nın 312. maddesinin 2. fıkrası ise bu suçtan hüküm giyenlerle ilgili üç yıllık ceza ertelemesini öngören ayrı madde ile düzenlendi.

"Terör örgütüne yardım" suçu ise ceza indirimi kapsamına dahil edildi. Tasarıya dahil edilen suçlar arasında, vahşice adam öldürmek, kız kaçırma ve evlilik vaadiyle kızlık bozma da bulunuyor.

Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte devam eden dava ve soruşturmalarda ise davaya konu olan ceza maddesi dikkate alınacak.

23 Nisan 1999 tarihinden sonra suç işleyenler, işledikleri suç ceza indirimi kapsamında olsa dahi yasadan yararlanamayacaklar. Cezaevindeki 72 bin kişiden 40 bini affan yararlanacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır