kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Şikayetten çok teşekkür yağdı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna dün 1 saat süreyle İstanbullular'ın şikayetlerini ama en önemlisi teşekkürlerini dinledi... İş isteyenden doğalgaz bekleyene, çamurlu sokaklardan dert yananlardan teşekkür edenlere kadar çok sayıda İstanbullu, Gürtuna ile birebir konuşma imkanı elde etti... Gürtuna hepsini sabırla dinledi, yardım sözü verdi... Özellikle iş arayan onlarca İstanbullu'ya "Elimden geleni yapacağım" dedi... Aşağıda gelen telefonlardan bazılarını yayınlıyoruz, yer darlığı nedeniyle ikili görüşmelerine yer veremediğimiz okurlarımızdan özür diliyoruz...

*Otobüsler kirli
ZAFER DEMİRCAN: Ulaşım olarak İETT otobüslerini kullanıyorum. Ama otobüsler çok kirli. Ayrıca Etiler'deki evimi satıp İstanbul'un başka bir yerinde iki daire satın almak istiyorum. Bize yardımcı olabilir misiniz?

GÜRTUNA: Otobüsleri yavaş yavaş yeniliyoruz. Otobüslerimizde yakında bu tür sorunlar kalmayacak. Ev konusunda telefonunuzu verirseniz, KİPTAŞ ile konuşur, yardımcı olmaya çalışırım.

* İş istiyorum
NURETTİN KUŞKAYA: 3 yıllık evliyim ve muhasebe dalında bir iş bulmanızı rica ediyorum.

GÜRTUNA: İş konusunda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Böyle bir imkan olursa sizi ararım.

* Randevu istiyoruz
ZEYNEP ALEMDAR\: Çamlıca Konakları sakinleri olarak randevu için mektup gönderdik, Büyükşehir'e başvurduk ama yardımcılarınız bizlere iyi davranmıyor. 15 dakikanızı bizlere ayırmanızı istiyoruz.

GÜRTUNA: Büyükşehir'e başvuran herkesle ilgileniyoruz. Randevu için ancak Ocak ayında müsaitim. Beni arayın.

* Evimiz yıkılacak mı?
BAHAR BAYER: Bağcılar Kazım Karabekir Mahallesi Bayramoğlu Sitesi'nde oturuyoruz. 4 bloktan ikisinin yol geçirileceği için yıkılacağını duyduk. Bu doğru mu?

GÜRTUNA: Tetkik etmem lazım. Eğer bir problem varsa onu hemen çözerim.

* Teşekkür ederim
HALİL BULUT: Cam ticareti ile uğraşıyorum. Yaptığınız işlerle gurur duyuyorum. Bosna'da yaptırdığınız çeşmeden su içtiğim zaman gurur duydum. Teşekkür ederim.

GÜRTUNA: Ben teşekkür ederim. Sizlere layık olmak için çalışıyoruz.

*Yardım edin
METİN MUMCU: 20 yıldır tekstil işi ile uğraşıyorum ama işsiz kaldım. Aileme bakmak zorundayım. İş konusunda yardımcı olursanız minnettar kalırım.

GÜRTUNA: Adresinizi bana ulaştırın. İş konusunda size yardımcı olmaya çalışırım.

*Çorbamı içmeye gelin
FAHRİYE ABLA: Avcılar'ın Fahriye Ablası'yım. Tatilya'nın arkasında kime sorsanız benim evimi gösterirler. Sizi bir akşam tarhana çorbası içmeye davet ediyorum. Gelirseniz sevinirim.

GÜRTUNA: Davet için teşekkür ederim. Fırsat bulursam mutlaka geleceğim. Söz veriyorum.

* Lise istiyoruz
PERÇEM YILDIZ: Kavacık'ta bir tek lise yok. Öğrenciler kışın zor şartlarında uzaklara gitmek zorunda kalıyor.

GÜRTUNA: Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmem lazım. Okul için yer bulunursa seve seve lisenizi yaparız.

*Paramızı alamadık
ŞENER ELEKTRİK: Aksaray-Yenikapı sahil düzenlemesini yaptık. Ama Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden iki yıldır paramızı alamıyoruz.

GÜRTUNA: Kesin kabul oldu mu bilemiyorum. Biz verdiğimiz her işin parasını hemen ödüyoruz. Eğer belediyemizin 519 08 08 numaralı faksına evraklarınızı gönderirseniz hemen inceletirim.

*Bayram yardımı
İSKİ ÇALIŞANLARI: İSKİ'de çalışan memurlarız. Başkan Tayyip Erdoğan zamanında Bayram yardımı veriliyordu. Siz de verecek misiniz?

GÜRTUNA: Memurların durumu benim en üzüldüğüm nokta. 1998'de ben de yardım yaptım. Sonra Sayıştay bu yardımları durdurdu. Şimdi İSKİ'ye takviyeler yapmaya çalışıyoruz. Konut ve araba edinme gibi avantajlı şartlar getirerek memurlarımıza yardım edeceğiz.

* Asfalt yok
ARZU MOR: Kağıthane Belediye Başkanı'ndan memnun değiliz. Bengi ve Taş sokaklarını bir türlü asfaltlamıyorlar. Ayrıca baz istasyonları sağlığa zararlı mı? Anaokulunun yanına bile koydular.

GÜRTUNA: Sokaklarınızın asfalt işini yerel belediyenizin yapması gerekiyor. Yakında sizin oraları da herhalde asfaltlanır. Baz istasyonlarını inceletiyoruz.

* Doğalgaz gelmedi
ÖZER ALUÇ: Çağlayan Gürsel Mahallesi'nde doğalgaz yok. 1700 imza toplayarak İGDAŞ'a verdik. Doğalgaza ne zaman kavuşacağız?

GÜRTUNA: Halen İstanbul'a gelen gaz sınırlı. Ama İstanbul'un her yerine yavaş yavaş doğalgaz gelecek. Gaz üretimi yapabilmek için yetki istedik. Bunu alabilirsek Ambarlı'da kurulacak bir tesis ile likit gazdan doğalgaz üreteceğiz.

*Sosyal tesis yok
MERYEM DEMİR: Küçükçekmece Başakşehir Konutları'nda oturuyoruz. Bir tane sosyal tesisimiz yok. 1. Etap'taki tiyatro inşaatı 4 yıldır bitirilemedi. En yakın gideceğimiz yer 1.5 saat uzaklıktaki Bakırköy oluyor.

GÜRTUNA: Kooperatif olduğu için müdahale etmemiz söz konusu değil. Ama kooperatif bize tiyatro inşaatını devreder ya da bir arsa bağışlarsa, gerekli sosyal tesisleri yaparız.

*Esnaf zor durumda
KEMAL SİYAHHAN: Zeytinburnu Prof. Turan Güneş Caddesi'ndeki çalışma dolayısıyla 4 aydır esnaf perişan durumda. Dükkanları kapatma noktasına geldi.

GÜRTUNA: Biraz sabredin. Tren yolu geçidi dahil bu caddenin bütün altyapı çalışmaları bitmek üzere. Çalışmaları hızlandırıyoruz. Çevre düzenlemesini de yapacağız. İstanbul'un en güzel caddelerinden biri olacak. Yakında gelip kontrol edeceğim. Göreceksiniz; o caddede her şey değişecek...

* APK yanıt vermedi
EROL CİNGÖZ: Ethem Efendi'de oturuyorum. Yesari Asım Ersoy Sokak'ta düzenleme çalışması yapılması için APK'ya başvurmuştuk. Ancak hiçbir yanıt alamadık.

GÜRTUNA: Eğer bana dosya numaranızı fakslarsanız talebinizi incelerim. Her başvuru mutlaka yanıtlanır.

* Eşim iş arıyor!
SABAHAT GÜNER: Esenler'den arıyorum. Mesleği şoförlük olan eşim uzun süredir işsiz. Yardımcı olmanızı istiyorum.

GÜRTUNA: İnanın işsiz insanları gördüğümde içim parçalanıyor. Telefonunuzu bırakın, eşinize iş için her türlü yardım yapılacaktır.

* Doğalgaz istiyoruz
HALİL ELMACIOĞLU: Doğalgaz almak için İGDAŞ'a dilekçe verdik ama sonuçsuz kaldı.

GÜRTUNA: Geçtiğimiz günlerde Hipodrom yakınında doğalgaz tesisi temeli attık. En geç bir yıl içinde Zeytinburnu'nun doğalgaza kavuşacağına inanıyorum.

*Bana iş bulabilir misiniz?
FİKRET TAŞKIRAN: Esenler'de oturuyorum. Görme özürlüyüm. 1980 yılından bu yana işsisim. 5 yıldır da Büyükşehir Belediyesi'nde kaydım var. Bana iş bulmanızı istiyorum.

GÜRTUNA: İş sorununuza çözüm bulmak için çaba sarfedeceğim.

*Su çok pahalı
DURMUŞ ŞENER: İSKİ suya yüksek oranda zam yapıyor. Yüzde 57 zam çok fazla.

GÜRTUNA: Suya yüzde 57 değil, yüzde 24 zam yapıldı.

* Korkuyoruz
MEVLÜDE AYŞEM: Halkalı'dan arıyorum. Çamlıkaltı olarak tabir edilen yer sarhoşların meskeni haline geldi. Akşamları buradan korkarak geçiyoruz. Işıklandırma da yok.

GÜRTUNA: İlçe belediyesi ile konuyu görüşeceğim. Öncelikle onların müdahale etmesi gereken bir bölge. Elektrik İdaresi ile de görüşürüz.

* Doğalgaz alamadık
GÜVEN ÖKTEN: İçerenköy'den arıyorum. Bir sokak üstten doğalgaz geçti ama Karsan Sokak bu hizmetten mahrum bırakıldı.

GÜRTUNA: İstanbul'a verilen doğalgaz ne yazık ki yetersiz. Bizim yaymamız da bu nedenle kısım kısım oluyor. Biraz daha sabretmeniz gerekiyor.

* İmar izni yok
YÜCEL SUİÇMEZ: Esenler'de arsam var. Burası 1989 yılında hastane alanı olarak belirlenmiş, ancak daha sonra bu plandan çıkarılmış. Arsamız için imar izni istiyoruz.

GÜRTUNA: Bunun için öncelikle ilçe belediyesi ile görüşmeniz gerekiyor. Ancak bana belgelerinizi fakslarsanız sorununuzla yakından ilgilenirim ve size cevap veririm.

*Yolumuz berbat
EROL CİNGÖZ: Kağıthane Kemerburgaz Bengi Sokak'ta yolumuz harabe halde. Asfalt dökülmesi için ilçe belediyesine müracat ettik ancak sonuç alamadık.

GÜRTUNA: Sıkıntınızı bir dilekçe ile bize de bildirin.

* Otobüs ihalesi
KAMİL DURDU: Halk Otobüsleri'nin ihalesi daha önce şahıs bazında yapılıyordu. Ancak son ihale şirket bazında yapıldı. Bunu doğru bulmuyoruz.

GÜRTUNA: Son ihalede zaten tek bir şirket yer aldı. En uygun işletme yöntemini seçeceğiz. Bundan sonraki ihale şahıs bazında olacak.

* Güvenlik yok
AYGÜL ÖZLER: İkitelli'de oturuyorum. 15 günde sokağımızdan iki kez araba çalındı. Güvenlik önlemleri çok yetersiz.

GÜRTUNA: Bu konuyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşeceğim.

* Metro uzamalı
FATMA KALENDER: Kireçburnu'nda otoruyorum. Metro'nun Hacıosman'a kadar uzamasını istiyoruz.

GÜRTUNA: Projelendirme çalışmalarımız sürüyor. Metro ağını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. İstanbul'u demir ağlarla öreceğiz..

Sahte diploma veren müdür!
MUSTAFA Kortikoğlu'ndan kurtulan Avcılar İnsa Lisesi'nde şimdi de Kordikoğlu'nun yardımcılığını yapan ve sahte diploma vermekten hakkında soruşturma açılan İsmail Önen'le ilgili ciddi suçlamalar gündemde... Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey acaba bu konudaki müfettiş soruşturmasının sonuçlarını aldı mı? İsmail Önen'le ilgili herhangi bir idari veya adli soruşturma açılması için talimat verdi mi? Avcılar halkı merak ediyor da...

Internetçilerden ricam
"INTERNET Topluluğu" ve "Çevre Doğa Platformu" zemininde aralarındaki "chat"leşmeleri e-mail adresime atanlara sesleniyorum; Benim elektronik adresim sadece sorunlarına çözüm arayan İstanbullular'a hizmet veriyor... Aranızdaki tartışmaları,yazışmaları benim adresime göndermeniz, en azından yüzlerce e-mail arasından gerçek sorunları kaçırmama neden oluyor... Ricam; e-mail adresime bu gibi yazışmaların gönderilmemesi...

Ebu Suud Caddesi'ni kurtarın
TRAFİK Müdürü Murat Kurt'tan rica ediyorum; Eminönü'ne kadar zahmet etsin, Ebu Suud Caddesi ile bağlı sokakların ne halde olduğunu görsün... Kuralsızlığın egemen olduğu bu caddede, park edilen kamyonetler, yük indiren panelvanlar, park edilmiş tüpgaz kamyonları yüzünden yürüyerek bile geçmek mümkün değil... Bu caddeye açılan sokaklar zaten tamamen otopark olup kapatılmış... Eğer trafik terörü burada egemenliğini ilan etmemişse lütfen Trafik Müdürü kuralların geçerli olduğunu ilan etsin...

EĞER
Hem "Seyyarlar İstanbul'u tüketiyor" diyor hem de işportadan alışverişi tercih ediyorsanız

Siz İstanbullu değilsiniz...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır