kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Albayrak için
Özel ihale...Otobüs servisi işini Albayrak'ın alabilmesi için ihale koşulları özel olarak düzenlendi

"ADRES" GİBİ
Büyükşehir Belediyesi'nin 12 Aralık'ta yapılacak 227 araçlık yeni personel taşımacılığı ihalesinde, Albayrak A.Ş. için adeta "özel idari şartname" hazırlandı. Şartnamede "İhaleye katılacak firmanın en az 3 bin kişilik taşıma gücüne sahip olması gerektiği " vurgulanarak sanki Albayrak firmasının tarifi yapıldı, iş Albayrak'a göre ayarlandı.

HAKSIZLIK
Bir başka madde de "toptan hat taahhüdünün üstlenilmesi" koşulu getiriyor. Böylelikle 3 aşamalı ihalenin her bir aşamasında 70-80'er aracın taahhüt edilmesi öngörülüyor. Bu maddeyle ihaleye katılmak isteyen kişilerin ve küçük esnaf kuruluşların önü hemen hemen tamamen tıkanıyor. Sözkonusu madde de, Albayrak A.Ş. için özel olarak düzenlenmiş izlenimi veriyor, sert eleştiriler alıyor.

BAŞKA FİRMA YOK
İhale 3 ayrı parçaya bölünüyor. Her biri 1'er trilyonluk 3 ihale bölümünde, bu taktikle geçici teminat bedelleri her taliplininin altından kalkamayacağı şekilde ağırlaştırılıyor. Bu noktada da "Albayrak A.Ş.'nin gücüne göre bir ayarlama yapıldığı" öne sürülüyor. Nitekim şu anda, ihaleye katılmak için bir başka firma göze çarpmıyor.

OLDU-BİTTİ
Son iki yıldır İETT'de personel taşımacılığı işini kimseye kaptırmayan, bu işten 5 trilyon 628 milyar lira kazanan Albayrak firması lehine ihalenin bu yıl da oldu-bittiye getirileceği öne sürülüyor. "Özel şartname" sayesinde Albayrak firmasının ihaleye yine "tek ve rakipsiz firma" olarak gireceği bekleniyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde muhalif gruplar, bu oldu-bittiye de tavır almaya hazırlanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır