kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Şüpheli intihar
Fenerbahçeli basketçi Zaza Enden'in eski sevgilisi Funda Baldaner, tabancayla intihar etti. Zaza Enden'in Baldaner'e şantaj yaptığı iddia ediliyor

Moda'daki evinde önceki gün intihar eden 26 yaşındaki Funda Baldaner, ağabeyi Mehmet Ali Baldaner'le aynı evde yaşıyordu. Samandıra'da sahip oldukları Benek Konfeksiyon'da yönetici olan ve bir süre önce eşinden boşanan Baldaner'in 4 katlı köşkteki intiharı şöyle gelişti: Gece yarısı eve gelen genç kadın, Fenerbahçeli Gürcü basketçi sevgilisi Zaza Enden'i aradı. Bir süre önce ayrılan çift, telefonda tartıştı. Baldaner, fare ilacıyla intihar edeceğini söyledi ama inandıramadı. Telefonu öfkeyle kapatan Baldaner, ağabeyinin "Smith Wesson" marka tabancasını şakağına ateşleyerek intihar etti. Genç kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Zaza Enden, arkadaşları Barış Süer ve Volkman Gülten dün gözaltına alındı. Enden "Funda olay günü evime geldi. Üç kız arkadaşla bizi eğlenirken gördü. Bağırıp çağırmaya basladı. Ben kendisini yatıştırarak Moda'daki evine bıraktım" dedi.

İddiaya göre Enden, geçen Ağustos'ta BMW marka otomobiliyle kaza geçirdi. Arkadaşı Necdet Aydın'ın alkollü kullandığı otomobil, 1 kişinin ölümüne neden oldu. Zaza Enden, hasar gören otomobilinin evraklarının eksik olması nedeniyle sigorta şirketinden hasarını karşılayamadı.

BU İŞİ TEMİZLE!
Enden'in imdadına 3 ay önce Bağdat Caddesi'ndeki bir solaryum merkezinde tanıştığı Baldaner yetişti. Basketçiye, sigortadan parasını almayı vaad eden genç kadın, şirket avukatını devreye soktu ancak başaramadı. 1 ay sonra Zaza'nın annesi Zeynep Enden, Funda'yı arayarak "Senin yüzünden oğlum top oynayamıyor. Hani paramızı alacaktın? Bu işi temizle" dedi. Bunun üzerine Baldaner, "Siz üzülmeyin. Ben kendi hesabımdan size 15 milyar lirayı veririm, siz de oğlunuza parayı aldığımızı söyleyerek sevindirirsiniz. Daha sonra sigortadan para alınca bana verirsiniz ve ödeşiriz" dedi.

Zaza, sevişmeleri kaydetmiş!
Baldaner'den parayı alan anne Enden, bir haftalığına Gürcistan'a gitti. Funda'yı evine davet eden ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen Zaza, genç kadını hapla uyuttuktan sonra birlikte olduğu genç kadının görüntülerini ve sevişme sahnelerini gizli kamerayla kaydetti. Ardından şantaj yapmaya başladı.

Zaza'ya toplam 50 milyar lira kaptıran Funda ayrılmak isteyince, basketçi "Beni terk edersen elimdeki kasedi ailene ve çevredeki arkadaşlarına dağıtarak seni rezil ederim" diyerek tehdite başladı. Genç kadın, bunun üzerine Zaza'ya kaptırdığı parayı geri alabilmek için senet imzalatmayı başardı ve senedi çok güvendiği bir yakınına saklaması için verdi.

BUNALIMA GİRDİ
Ancak Zaza'nın senet imzaladığını duyan yakın arkadaşı Bora genç kadını arayarak "Senedi Zaza'ya geri götür, borç aldığı bütün paraları ödemeye söz verdi" dedi. Bunalıma giren ve avukatına başvuran Funda Baldaner, gelişmeler üzerine savcılığa başvurmak istedi ancak adının duyulmasından korktuğu için vazgeçti. İntihar etmeden birkaç gün önce avukatını arayan genç kadının, Zaza ve Bora'nın adamlarıyla buluştuğu da söylenenler arasında. Basketçi Zaza'nın, sevgilisinin intiharından birkaç saat sonra ağabeyi Mehmet Ali Baldaner'i arayarak "Funda'ya ne oldu?" dediği de iddia ediliyor. !

Bülent AYDOĞDU Ğ İsmail ERBEN Ğ Celal YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır