kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Amigo operasyonu
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sırasında meydana gelen olaylarla ilgili 9 Galatasaraylı ve 4 Fenerbahçeli amigo ile bu kişilere meşale satan 2 kişi gözaltına alındı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maç sırasında meydana gelen olaylarla ilgili, 9 Galatasaraylı ve 4 Fenerbahçeli amigo ile bu kişilere meşale satan 2 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 11 kişi, savcı tarafından serbest bırakıldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, operasyonda 280 adet meşale ve çok sayıda yanmış vaziyette meşale kartuşlarının ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada eylemi gerçekleştiren kişilerin, olay öncesi organize bir şekilde bir araya gelerek mali durumu iyi olan şahıslardan topladıkları paralarla yaklaşık 610 adet meşale satın aldıklarına yer verildi.

MEŞALELER GİZLİCE SOKULDU
Meşalelerin, maçtan bir gün önce Ali Sami Yen Stadı'nın itfaiye kapısından tribün süslenmesi için stada alınan Galatasaray bayraklarının içinde bulunduğu kolilerle birlikte gizlice içeri sokulduğu, daha sonra da kapalı tribünde koltuk altlarına saklandıkları belirtildi. Açıklamada, maçın oynandığı gün de koltuk altlarından çıkartılan bu meşalelerin amigoların anonsları ile yakılıp saha içerisine atıldığı bildirildi. Maçlarda amigoların kod isim kullanarak organize şekilde örgütlendikleri, kulüp ve stat yöneticilerine baskı uyguladıklarına da dikkat çekildi.

G.SARAYLI İŞADAMI ARANIYOR
Galatasaray amigolarından Zafer Eroğlu, Savaş Aksu, Mehmet Kızılay, Teoman Nalbantoğlu, Taner Bakırcı, Yusuf Raji, Ömer Buay, Orhan Ölçen ve Metin Yetkin ile meşale satışı yapan Yusuf Sertkaya ve Mustafa Sizmen, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılık 11 kişiyi serbest bıraktı. Gözaltındaki 4 Fener amigosunun ise ayrıca Şişli Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili 6 kişinin de arandığı açıklandı. 6 kişi arasında, "maçı şenlendirmeleri" için amigolara 2 milyar lira veren G.Saray taraftarı işadamı Ziya Sesel ile bu paralarla amigo arkadaşı Ömer Buay'la birlikte Karaköy'de Yusuf Sertkaya ve Mustafa Sizmen'e ait işyerinden tanesi 5 milyon liradan 700 meşale alan "Sebahattin" kod adlı amigo Muzaffer Şirin'in de olduğu öğrenildi.

Salih ALUŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır