kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

3 tanık daha
Fethullah Gülen hakkında Ankara 2 nolu DGM'de açılan davanın iddianamesini hazırlayan DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Gülen cemaatinde yer alıp daha sonra bu cemaatten ayrıldıklarını iddia eden üç tanığın açıklamalarını önceki gün yapılan duruşmada mahkemeye delil olarak sundu.

Serhat Özkan, Metin Sarıarslan ve Yalçın Esine adlı tanıkların Savcılık ifadelerini inceleyen Mahkeme Heyeti, tanıkların bulundukları illere yazı yazılarak talimatla ifadelerinin alınmasına karar verdi.

Yüksel'e ifade veren tanıklar özetle şu iddialarda bulundular:

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI
Serhat Özkan: "Ortaokuldaykan Fetullahçılar benimle irtibat kurdu. Lise yıllarında Cemaate ait bir yurtta kalmaya başladım. Bu yurtta bize eğitim veren ağabeyler, Türkiye'nin geri kalmasına Atatürk ilkelerinin sebep olduğunu anlattılar. Burada Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak yetiştirildik.

Metin Sarıarslan: "Fetullahçılara ait olan Merter Fatih İlköğretim Okulu'nda 5 yıl süreyle güvenlik görevlisi olarak çalıştım. Okulda Atatürk'le ilgili hiçbir kitap ve belge yoktu. 1998 yılı eğitim döneminde okulda arama yapılacağı haberi gelince, o gece kütüphaneye Atatürk'le ilgili kitaplar kondu."

Yalçın Esine: "Lise yıllarımda Fetullah Gülen cemaatine katıldım.Işıkevlerinde yapılan toplantılarda, devamlı Atatürk aleyhinde konuşmalar yapılırdı."

Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır