kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Polat cinayeti sil baştan
5 yıl önce bir inşaatta vurulan ünlü tefeci Şakir Kurtbey Polat cinayetini üstlenen yarı felçli Celal Doğan'ın yalan söylediği kesin olarak belirlendi

İstanbul'un en tanınmış tefecileri arasında yer alan ve 1995 yılında Gürpınar'daki bir inşaatta başından vurularak öldürülen Şakir Kurtbey Polat cinayetinde şok bir gelişme yaşandı. "Felçli kolum titredi, Polat'ı kazayla öldürdüm" diyen yarı feçli Celal Doğan'ın Polat'ı öldürmediği ve yalan söylediği ortaya çıktı. Polis, şimdi Polat'ın katillerini bulabilmek için tüm detayları inceleme altına aldı.

Aralarında Korkmaz Yiğit'in de bulunduğu birçok ünlü işadamına borç veren Polat, 1995 yılında satın almak için gittiği Gürpınar'daki inşaatta başından vurularak öldürülmüştü. Polat'ın üzerinde yapılan aramada 1 hafta içinde tahsil edeceği 30 milyarlık senet ve çek ele geçirilmişti.

FELÇLİ KATİL
Cinayetten bir gün sonra, sol tarafı felç olan Celal Doğan ismindeki bir kişi "Polat'ı ben vurdum" diyerek teslim oldu. Doğan, polisteki ifadesinde "Polat beni zorla inşaata götürdü. Gezerken bir ara "silahımı tut" diyerek silahı bana verdi. 7.65 mm çapındaki silahı elime aldığımda felçli kolum titredi ve silah ateş aldı. Polat, beyninden vuruldu" dedi. Doğan "kasten adam öldürmek" ten 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. 6 ay sonra da serbest bırakıldı.

Ancak dava devam ederken sürpriz bir gelişme oldu. Olay yerinde 7.65 çapında mermi bulunmuştu. Ancak otopsi raporunda Polat'ın vücudundan çıkan merminin çapının 9 mm olduğu bildirildi.

Bu gelişme üzerine Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Polat'ın mezarının açılmasına karar verdi ve Polat'ın cesedi incelemeye alındı.

KAFATASINDAKİ DELİK
Polat'ın kafatasından giren kurşunun çapını ve giriş açısını saptamaya çalışan Adli Tıp yetkilleri, inceleme sonucunda inanılmaz bir gerçeğe ulaştı. Polat kazayla öldürülmemiş, cinayete kurban gitmişti. Adli Tıp 1. İhtisas ve Fizik-Balistik Kurulu'nca hazırlanan ve mezarın açılmasından bir yıl sonra açıklanan rapora göre; cinayette kullanılan silahın ateş alması için tetiğe 3.5 kilo ağırlığında basınç uygulanması gerekiyordu. Yani silahın düşme ya da titremeyle ateş alması imkansızdı ve bu silahı kullanmak için güç gerekiyordu. Raporu değerlendiren müdahil avukatlar, "Bu rapora göre felçli bir insanın tek elle bu silahı ateşlemesi mümkün değil, olayda ikinci bir kişi olabilir" derken; olay yerinde 7.65 mm ve 9 mm'limk iki ayrı mermi kovanı bulunması bu iddiaları doğruluyordu. Yani olay yerinde ikinci bir kişi daha vardı.

Tüm bu ayrıntıları değerlendiren mahkeme heyeti, Doğan'ın tek eliyle silah kullanıp kullanmayacağının incelenmesine ve dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi. Olayı araştıran polisler ise katillerin belirlenmesi için operasyon başlatttı.

Tülay ACAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır