kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

16 sucuya daha kilit
İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından 28 firmayı kapsayan incelemelerde 16 kaynak suyu kirli çıktı. Su istasyonlarına 1 hafta kapatma cezası verildi

İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nün su istasyonlarına yönelik denetimleri sürüyor. Geçen hafta 8 firmanın kapatılmasından sonra dün de 16 firma suları kirli çıktığı için bir hafta süreyle kapatıldı İstanbul'da su istasyonlarında satılan sulardan alınan numuneler İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsün'de bakteriyolojik ve kimyasal analiz testinden geçirildi.

BAKTERİ ÇIKTI
Sağlık Müdürü Dr. Osman Karaaslan, bu inceleme sonunda 16 firmaya ait su numunelerinde kirlilik göstergesi ve mikroorganizmaların tespit edildiğini belirterek bu firmaların bir hafta süreyle kapatıldığını söyledi.

Su istasyonlarnıdan alınan numuneler üzerinde yapılan incelemede kansorejen maddeye rastlanmadığını belirten Karaaslan "Söz konusu firmaların su satış yerleriyle ilgili gerekli işlemlerin yapılması için, ilçe kaymakamlıkları ve belediye başkanlıklarına gerekli bilgi ve talimat verilmiştir. Bunların dışında kalan firmaların analizleri devam etmektedir" dedi.

HAMİDİYE: Bizle ilgisi yok
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üretimi durdurulan firmalar arasında adı geçen "Hamidiye" firması ile hiçbir bağlantılarının bulunmadığını bildirdi. Açıklamada, "Üretimi durdurulan firmalar arasında adı geçen "Hamidiye" ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'Hamidiye Kaynak Suları'nın hiçbir bağlantısı yoktur" denildi.

KİRLİ ÇIKANLAR
Sırma Kaynak, Akasya, Karakulak, Aqua, Başpınar, Hamidiye, Ersu, Kum Su, Mispak, Kuzey Kaynak, Çoban Pınar, Kemer Su, Öz Gümüş Pınar, Dumlupınar, Mercan Kaynak, Yalı Su

TEMİZ ÇIKANLAR
Erikli, Elmas Su, Hazer Balaban, Sansu, Saray Kaynak, İpek, Akpınar, Haznedar, Kardelen, Altın Çam, Kristal Kaynak, Buzdağı, Kovan Pınar, Hisar, Hamidiye Burgaz, Aksa Pınar, Güzel Pınar ve Güven Pınar..

Ayla ÖZCAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır