kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Turbo Baran kefaletle serbest
Bağdat Caddesi'nde Selin Uras ve Erdem Celasun adlı gençlerin ölümüyle sonuçlanan kazanın sanığı 10 milyar kefaletle tahliye oldu

Yaklaşık 7 aydan beri cezaevinde yatmakta olan Bağdat Caddesi'ndeki "Ölümüne Yarış"ın sanığı Turbo Baran lakaplı Baran Balcıoğlu için tahliye kararı çıktı. Kazada can veren iki gencin ailelerini yasa boğulurken Turbo Baran'ın annesi Tomris Balcıoğlu ise 10 milyar kefalet parası için "Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil" diyerek tepki gösterdi.

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan dünkü duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yiğitkurt, sanığın tutukluluk süresinin göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan bayan Hakim Levent Ardahan, Balcıoğlu'nun tutuklu kaldığı süre içinde tüm delillerin toplandığını belirterek, sanığın 10 milyar lira kefalet le tahliye edilmesine karar verdi.

RAPOR İSTENDİ
Ardahan, bilirkişi ve Adli Tıp Kurumu raporlarındaki kusur oranları farklılıkları nedeniyle, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden seçilecek 3 kişilik bilirkişi heyetinden rapor istenmesi yönünde karar da aldı. Duruşma, bu bilirkişi heyetinin hazırlayacağı raporun beklenmesi için ertelendi.

Duruşmanın ardından, Selin Uras'ın babası Boray Uras, Balcıoğlu hakkında, "Bu akşam araba kullanabilir. Bu akşam Bağdat Caddesi'nde hız denemesi de yapabilir. Yine arkadaşlarıyla beraber 2 masum gencin ölümüne de neden olabilir" diye konuştu.

URAS'IN TEPKİSİ
Uras, şöyle devam etti: "TBMM bir önerge vererek, af teklifi hazırlayarak, bunu ilahi bir makama ilahi bir şekilde göndererek mezarlıkta yatan trafik kurbanlarının da affedilmesi konusunda af yasası çıkması Türkiye'de mümkün olabilir. O içeride yeterince çekti (!). Hapishanede kilo aldı. Sağlığına zararlı olan kilolarını vermesi için tahliye edilmiş olabilir."

'KARAR NORMAL'
Balcıoğlu'nun yurt dışına kaçabileceğini öne süren Uras, sanık için yurtdışına çıkma yasağı getirilmesi gerektiğini savundu. Uras'ın avukatı Cem Sofuoğlu ise, 8 aydır tutuklu olan sanığın tahliye edilmesinin normal bir gelişme olduğunu belirterek, bu kararın sanığın suçsuz olduğu veya aklandığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Balcıoğlu'nun annesi Tomris Balcıoğlu ise kefalet ücretinin fazlalığından şikayet ederek "Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil. Oğlum üniversite öğrencisi ve ana-baba parasıyla geçiniyor. Tahliyesi için 10 milyar lira istiyorlar. oğlum içeride mi çürüsün" dedi. Balcıoğlu daha sonra parayı yatırdı ve oğlu akşam saatlerinde tahliye edildi.

Özlem KÜÇÜK-Bülent ERGÜN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır