kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
Endeks dipten döndü
İMKB bir kez daha dipten döndü. Şirketlerin piyasa değerlerine bakılmaksızın yapılan satış dalgası yerini alıcılara bırakmaya başladı.

Şok düşüşle 17 Kasım'da 21.62 olan borsanın fiyat/ kazanç ortalaması, 1 Aralık'ta 13.68'e geriledi. Toplam piyasa değeri 62 katrilyondan 39.4 katrilyona düştü. Son bir ayda endeksin değer kaybı yüzde 52'lere varınca sert düşüşe tepki geldi. Göstergeler aşırı satım bölgelerinden döndü. Endeksin 20.618'lik zirveye göre değer kaybının yüzde 61.8 sınırını aşarak yüzde 65'lik değer kaybına ulaşması, 7.100 seviyesinden gelen alımların güçlü olduğunu ve yukarı hareketin sürebileceğini gösteriyor. Kısa vadede 9.000-10.000'li seviyelere doğru sert çıkış sürebilir. Ancak dış faktörlerden olumsuz bir açıklama olmazsa. İMKB -100 Endeksi'nin yüksek hacimle aşağı kayması ve yeni maliyetlerin 7.000-8.000'li endekste oluşması yukarı çıkışlarda kâr satışlarının gelebileceğini gösteriyor.

Borsada kredi kullanmayan ve yatırım gözü ile bakanlar için fiyatlar hala çok cazip. Hisselerin bir yıl önceki fiyatlarına dönmüş olmaları gerçekten uygun alım fırsatları yaratıyor. Genele yayılan çıkış dalgasının sürmesinde yine İMKB-30 hisseleri öncü olacak.

ZEYNEP AKTAŞ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır