kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dumankaya
'Telekom'un GSM işi engelleniyor'
İbrahim Hakkı Alptürk, Türk Telekom'un GSM işi yapmaması için birileri tarafından engeller zinciri oluşturduğunu söyledi

Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, bir güç veya güçler yumağının Türk Telekom'un GSM işi yapmaması için sürekli engeller zinciri oluşturduğunu söyledi. Alptürk, "Ne pahasına olursa olsun bunu aşmak ve yapmak zorundayız" dedi. EuroForum'un düzenlediği Uluslarası Telekomünikasyon Zirvesi'nde konuşan Alptürk, şunları söyledi:

KANUNİ HAK
"Bu işi yapmayalım diye üzerimizde psikolojik baskı var. Bir şekilde bir güç veya güçler yumağı, Türk Telekom bunu yapmasın veya çok geç yapsın diye sürekli engeller zinciri oluşturuyor. GSM, kuruma tanınmış bir haktır. Biz de bu hakkı kullanacağız."

Alptürk, kurumun özelleştirilmesine ilişkin yapılan son düzenleme ile yönetimin tamamen stratejik ortağa bırakılacağını da savunarak, kurumda Türk tarafının hiçbir şekilde söz sahibi olmayacağını kaydetti.

Alptürk, "Türk Telekom'un verdiği hizmetler zamanında şirketler kurularak yürütülseydi hizmet açısından daha iyi bir durumda olabilirdi. Böylece stratejik satıştan ziyade bu şirketler satılır, hükümet daha iyi avantajlar sağlayabilir" diye konuştu.

Yabancıya güvence sağlanıyor
Telekomünİkasyon Kurumu Başkanı Fatih Mehmet Yurdal, kurumun sektöre ilgi duyan yabancılar için çok önemli bir güvence sağladığını bildirdi. Yurdal, "Yatırımcılar denetleyicinin hükümetin güdümünden uzak bir kurum olmasından memnun oluyor" dedi. Sektörde bugüne kadar hiçbir şekilde periyodik kontrol ve denetim yapılmadığını kaydeden Yurdal, tam bağımsız bir çalışma yürüttüklerini, devletten yardım da almadıklarını vurguladı. Sesli iletişim tekelinin 2003 yılı sonuna kadar Türk Telekom'da olduğunu, ancak bazı şirketlerin illegal olarak bu hizmete ilişkin çalışmalar yaptıkğını belirten Yurdal, "Bir takım yeni teknolojileri polis gücüyle durdurmak da çok zor" dedi. Yurdal, 3. nesil iletişim teknolojisinin biraz olgunlaşması gerektiğini sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır