kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Gates'ten 3 milyon çocuğa bilgisayar
Bill Gates, Hillary Clinton ile gittiği New York'un zenci mahallesine 3.3 milyon çocuğun yararlanacağı 100 milyon dolarlık bağış paketi sundu

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in sahibi bulunduğu Microsoft firmasının, "Harlem erkekler-kızlar kulüplerine" 100 milyon dolar (yaklaşık 68 trilyon TL) bağışlayacağı bildirildi. Bağışın kısmen para, kısmen de bilgisayar yazılımı şeklinde yapılacağı belirtilen açıklamada, 12.3 milyon doların nakit, 88 milyon doların ise yazılım şeklinde sağlanacağı kaydedildi. New York'un zenci mahallesi Harlem'de düzenlenen bir toplantıda konuşan Bill Gates, "şimdi çocuk olmak için harika bir zaman" yorumunu yaptıktan sonra, "Microsoft ve erkekler-kızlar kulüpleri, toplumun katmanları arasındaki teknolojik farklılığın kapatılmasına ve çocukların yeteneklerini başarı yolunda kullanmalarına yardımcı olacaktır" dedi.

CÖMERT KATKI
New York senatörleri Hillary Clinton, Charles Schumer, Joseph Biden ve Charles Angel ile Harlem'e gelen Bill Gates, "Microsoft'un yapacağı bağışın 3.3 milyon çocuğa yarar sağlayacağını" ifade etti. Yeni senatör Hillary Clinton da "Bill Gates'in ülkemize ve eğitime yapmış olduğu bu cömertçe katkıdan ötürü kendisine minnettarım" dedi. Microsoft geçen yıl da 5 bin kuruluşa 34.3 milyon dolar nakit ve 200 milyon dolarlık bilgisayar yazılımı bağışlamıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır