kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Yunanistan yeni KOB'dan memnun
Yunan basını, "KOB'un değişmesi iki ülkenin de yararına" derken, Dışişleri Bakanı Cem'i arayan Yunanlı meslektaşı Papandreu "Bu işi de başardık" dedi

AB yolunda Türkiye'nin "yol haritası" niteliğindeki Katılım Ortaklığı Belgesi'nin nihai şekli, Yunanistan'da da memnuniyetle karşılandı. İlk tepki Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'dan geldi. Pazartesi gecesi Türk meslekdaşı İsmail Cem'i arayarak memnuniyetini dile getirdi. Kısa telefon konuşmasında Cem'e, "Bu işi de bitirdik. Sıra yılmadan çalışmakta. AB yolunda daha kolay ilerlemeniz için, tüm deneyim ve teknik bilgilerimizi karşılık beklemeden aktarmaya devam edeceğim" dediği öğrenilen Papandreu'nun, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda görevli uzman bir heyeti de Türkiye'ye göndermeyi teklif ettiği belirtiliyor. Cem'in ise, ikili ilişkilerin bozulmamasının sevindirici olduğunu ve Yunan heyetini 18 Aralık'ta Antalya'da ağırlamak istediklerini söylediği ifade ediliyor.

Önceki gün resmi bir açıklama yapan Yunan Bakan, "Bunda kazaçlı çıkan ya da kaybeden taraf yoktur. Çünkü AB, ülkeler arasında işbirliği demektir" dedi ve "tarihi bir gün, tarihi bir karar" ifadelerini kullandı. Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ise, KOB'un kendileri açısından "tatmin edici" olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Konstantin Stefanopulos ile son gelişmeler hakkında yaptığı toplantıdan sonra konuşan Simitis, KOB sayesinde yeni bir işbirliği zemininin oluştuğunu da sözlerine ekledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Panayotis Beglitis ise zorlu müzakerelerle ulaşılan sonucun Atina'yı "kesinlikle tatmin edici" nitelikte olduğunu belirtti.

Yunan basınından Ta Nea ve To Vima gazeteleri KOB'un tarafları tatmin ettiğini belirtti. Eksusia gazetesi hem Atina, hem Ankara'nın başarılı bir şekilde memnun edildiğini yazdı. Eleftheros Tipos, KOB'la Türkiye'nin AB'ye daha fazla yaklaştığı ifadesini kullanırken, Katimerini gazetesi uzlaşma sağlanmasının ikili ilişkiler açısından olumlu olduğunun altını çizdi.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır