kapat

06.12.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Ramazan Özel
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Amanpour 3.5 milyon doları beğenmedi
CNN'in ünlü savaş muhabiri Christiane Amanpour, 3.5 milyon dolarlık kontratı beğenmeyince ünlü kanallar kendisini kapmak için birbiriyle ücret yarışına girdi

Dünyanın en pahalı ve en çok kazanan gazetecisi Christiane Amanpour, iş arıyor! Ünlü haber kanalı CNN'de muhabir olarak başladığı kariyerine CNN Londra Büro Şefi ve Dış Haberler Sorumlusu olarak devam eden, eski ABD Dışişleri Sözcüsü James Rubin ile evlenen Amanpour'un kendisine sunulan 3.5 milyon dolarlık teklifi beğenmediği ve yeni kanal aradığı belirtiliyor. Yakın bir arkadaşının verdiği bilgiye göre, CNN, yılda 1.5 milyon dolar ödediği ünlü gazeteciye üzerinde yıllık tam 3.5 milyon dolar olan yeni bir kontrat teklifiyle gitti. Ama Amanpour bu teklifi yeterli bulmadı. Basına sızan bu haber üzerine CNN'in rakipleri atağa geçti. Başta ABC olmak üzere NBC ve diğer ünlü kanallar Amanpour'u kendi bünyelerine kazandırmak için astronomik ücret yarışına girdi.

ABC Kanalı'ndan adını açıklamak istemeyen bir yetkili, Amanpour'a önemli bir görev vermeyi düşündüklerini ve bunun için büyük miktarları gözden çıkarmaya hazır olduklarını söyledi. Amanpour'u kanalın Dış Haberler Sorumlusu yapmak isteyen ABC yetkilileri, ünlü gazeteciye bol sıfırlı çeklerle teklif götürmeye hazırlanıyor.

SORUN PARA DEĞİL!
Ancak ünlü sunucunun yakın çevresi, Amanpour'un arayışının "para" yüzünden olmadığını sorunun, Amanpour'un CNN yönetimi ile ilgili "endişelerinin" olmasından kaynaklandığını belirtiyor. Ünlü gazetecinin CBS'e "60 Dakika II" adlı yeni bir program hazırlamak için 500 bin dolarlık anlaşma imzaladığı da ifade ediliyor.

CNN YENİDEN YAPILANIYORGeçtİĞİmİz aylarda Amerikan AOL ile "evlenen" CNN-Time Warner, yeniden yapılanma hazırlığında. CNN Haber Grubu Başkanı Tom Johnson ve Başkan Phil Kent tarafından tüm çalışanlara mail gönderildi. Bu maillerde, "Yeni yıl başlangıcında bir açıklama bekleyin. Önümüzdeki haftalarda, her çalışanın yeteneklerini, potansiyelini ve becerilerini yeniden masaya yatıracağız" deniliyor.

AYRILANLAR
Seçim haberlerinde ardı ardına yapılan "gaf"ların ardından CNN'in 20 yıllık anchorman'i Bernard Shaw'un "istifasıyla" başlayan bu yeniden yapılanmada, uzun süredir kanalın moda programını hazırlayan Elsa Klensch'in de ayrılması bekleniyor. Yapılacak değişikliklerin belirlenmeye başlandığı ve CNN'in "breaking news" (flaş haber) dışında da reyting aldığını kanıtlama çabası gösterildiği belirtiliyor. "Bildiğiniz gibi, CNN'de değişiklik zamanı geldi" sözlerinin yazıldığı mailler için kanal yönetimi yorum yapmaktan kaçınıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır