kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Cezaevlerine kadın jandarma
Cezaevlerinde görev yapacak kadın jandarma subayı hem kadın tutuklu ve hükümlüleri kontrol edecek hem de sorunlarıyla ilgilenecek

TBMM Genel kurulunda cezaevlerinin durumu ile ilgili genel görüşme önergesinin görüşülmesi sırasında Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, cezaevlerinde kadın jandarmaların görevlendirilmesini istedi. Kadın jandarma subaylarının hem kadın tutukluların ve yakınlarının üzerlerini araması hem de kadınlar koğuşunda güvenlik görevini yerine getirmesi öngörülüyor. Bakanlığın bu talebi, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından değerlendirilecek.

AF ÇIKARILMALI
Bu arada Bakan Türk, görüşmeler sırasında, cezaevlerinin yıllarca ihmal edildiğini öne sürerek Maliye Bakanlığı'nın da ödenekleri geciktirdiğini söyledi. Türk, cezaevlerinin yeniden yapılanmaya zemin hazırlamayı kolaylaştıracak af çıkarılmasını da istedi. Türk, geçmiş iktidarları suçlayarak cezaevlerinin ihmal edildiğini, kendilerinin ise 368'er kişilik 11 adet F tipi cezaevi yaptıklarını bildirdi. Bakan, 53 adet E tipi cezaevinin oda sistemine dönüştürülme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı. Cezaevlerinde jandarma ve adli personel açısından çift başlılığın da sona erdirilmesini istedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır