kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Meclis kavgasını Jardel önledi
TBMM'de önceki gece cezaevleriyle ilgili genel görüşme sırasındaki elektriklenen ortamı Jardel'in gol attığı haberi sakinleştirdi

TBMM'de cezaevleri konusundaki genel görüşme önergesi önceki gün saat 20.00'de başladı. Hararetli geçen görüşmeler sırasında DYP'li Hayri Kozakçıoğlu, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü suçlarken, DYP'li Nevzat Ercan da Türk'ü istifaya çağırdı. ANAP'lı Beyhan Aslan, cezaevlerindeki problemlerin DYP-SHP iktidarı döneminde Eskişehir cezaevinin kapatılması ile başladığını söylemesi, DYP'li Kemal Çelik'in ise ANAP'lı suçlaması tansiyonu iyice arttırdı. Kürsüye gelen Adalet Bakanı Türk de sert konuştu. Bunun üzerine DYP lideri Tansu Çiller başta olmak üzere bütün DYP'liler sıra kapaklarına vurmaya başladı. DSP'liler de alkışlarla Türk'e destek oldu. DYP'li İlyas Yılmazyıldız Bakana laf atınca DSP'liler iyice sinirlendi.

GOLLE SAKİNLEŞTİLER
Tam bu sırada Galatasaray da İtalya'da Milan takımıyla Şampiyonlar Ligi çerçevesinde karşı karşıya geliyordu. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu da, Başkanlık Divanı kürsüsünün hemen arkasında bulunan odada maçı izleyen görevlilere "Gol olursa bana haber verin" mesajı göndermişti. Tartışmaların bu en kritik anında kavas elinde bir not kağıdı ile içeri girdi. Jardel gol atmıştı! Sökmenoğlu'nun "Arkadaşlar Galatasaray gol attı tartışmayalım, sevinelim" demesi üzerine milletvekilleri sevinç içinde tartışmayı kesti. Daha sonra çıkan tartışmalar da Galatasaray'ın ikinci golü atması ve Sökmenoğlu'nun kürsüden yaptığı anonslarla önlendi. Sökmenoğlu saat 23.00'de tamamlanan birleşim sonrası "Çok gergin bir görüşme oldu. Galatasaray gol atmasa, kesin kavga çıkardı. Jardel'in ve Hasan'ın gollerini anons edince tansiyon düştü. Sporun yatıştırıcı etkisi de var" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır