kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Bizi aldattınız
AB'yi dürüst olmamakla suçlayan Ecevit, "Kıbrıs ve Ege konularında bize vermiş olduğu sözü çiğnemiştir. Yani bizi aldatmıştır" dedi

Başbakan Bülent Ecevit, DSP Meclis Grup toplantısında AB'ye sert mesajlar verdi. Türk ulusunun siyaset anlayışının dürüstlük üzerine kurulduğunu söyleyen Ecevit, AB'yi dürüst olmamakla suçladı. Uluslararası ilişkilerde güvenilirlik ölçütünün Kopenhag kriterlerinden değerli olduğunu vurgulayan Ecevit, şunları söyledi: "Avrupa Komisyonu'nun 8 Kasım günü Türkiye için açıkladığı Katılım Ortaklığı Belgesi bu açıdan bende derin hayal kırıklığı yaratmıştır. Çünkü bu belge ile, AB 10 Aralık 1999 günü Helsinki Doruğunda Türkiye'yi üye adaylığına kabul ederken, Kıbrıs ve Ege konularında bize vermiş olduğu sözü çiğnemiştir. Yani bizi aldatmıştır."

TEPKİ SÖZDE KALMAZ
Kıbrıs ve Ege'nin Türkiye için yaşamsal önem taşıyan konular olduğunu vurgulayan Ecevit, "Her iki konuda da asla veremeyeceğimiz ödünler vardır. AB Komisyonu veya Konseyi bu duyarlılığımızı gereğince değerlendirmezse AB ile ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmemiz olanağı kaçınılmaz olacaktır" dedi. AB'nin Türkiye'nin bu konudaki sert tutumunun ayrımına vardıklarını ifade eden Ecevit, katılım ortalığı belgesi ile ilgili görüşmelerin ertelenmesinin bunun göstergesi olduğunu söyledi. Kıbrıs ve Ege konularının Türkiye'nin hassasiyetine uygun biçimde sonuçlandırılmasını umduğunu belirterek, "Böyle bir sonuca varılmazsa Türkiye'nin tepkisi sözde kalmayacaktır" diye konuştu.

KORUMASI KAZA GEÇİRDİ
Öte yandan Başbakan Bülent Ecevit'in bir süre yakın korumalığını yapan Başkomiser Rasim Demir ile polis memuru Mehmet Alkış, dün Ankara Hipodrom Caddesi'nde trafik kazası geçirdi. Kazada, Alkış ağır, Demir ise hafif yaralandı. Ecevit, yaralı polisleri kaldırıldığı Numune Hastanesi'ne giderek "geçmiş olsun" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır