kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
AF baştan beri içime sinmiyor
Yılmaz, aftaki ilk durumun son durumdan farklı olmadığını belirterek, "Afta hiçbir zaman istekli olmadık" dedi

Başkan Yardımcısı Mesut Yılmaz, dün Almanya Federal Meclisi İnsan Hakları ve İnsani Yardım Komisyonu Başkanı Claudia Roth ve beraberindeki heyeti Başbakanlık merkez binada kabul ederek bir süre görüştü. Kabulden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, af konusunda son durumun ne olduğuna ilişkin bir soruya, "Aftaki son durum ilk durumdan farklı değil. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı taslak üzerinde şu anda kendi değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bu konuda henüz liderler toplantısında taslağı ele alıp bir mutabakat sağlamadık" yanıtını verdi.

HİÇ İSTEKLİ OLMADIK
Bir gazetecinin "Afta içinize sinmeyen konular nelerdir?" şeklindeki sorusuna da Yılmaz, şu karşılığı verdi:

"Af konusu baştan beri bizim içimize sinmiyor. Affa hiçbir zaman istekli olmadık. Koalisyon ortağı iki partinin bu konuda bir gereklilik olduğu konusunda birleşmeleri üzerine biz de koalisyonun uyumunu bozmamak için destek verdik. Bugün gelinen aşamada af meselesinin toplumda yarattığı genel beklentiyi de koalisyon uyumunu da dikkate alarak bu desteğimizi sürdürüyoruz. Ama bizim açımızdan çete suçlarının, banka soyanların, banka boşaltanların, rüşvet, irtikap ve çeşitli yolsuzluk suçlarının mutlaka af kapsamı dışında tutulması gerekiyor. Affın bir ceza indirimi şeklinde uygulanmasına ilişkin herhangi bir itirazımız söz konusu değil."

Yılmaz, "DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'in herkese 10 yıl ceza indirimi önerisini nasıl değerlendiği" yönünde bir soru üzerine de, "Bunun detayları üzerinde şu anda konuşamayız, sonra sizinle değerlendiririz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, Roth ve beraberindeki heyetin Türkiye'deki insan hakları alanındaki gelişmelerle ilgili bilgi almak için geldiklerini belirterek, görüşmelerinin de bu çerçevede olacağınıkaydetti. Roth ise, yaklaşık bir buçuk saat süren kabulün ardından yaptığı açıklamada, görüşmede insan hakları alanındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu teyit ettiklerini belirtti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır