kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Beşiktaş A.Ş soruları

Beşiktaş AŞ'nin azınlık hisselerinin halka arzı son günlerde siyah-beyazlı camiada yoğun bir biçimde tartışılıyor. Konuyla ilgili olarak kimsenin doğru dürüst bilgisi yok. Ben de soru bombardımanına tutuluyorum. Beşiktaş kongre üyelerinin şirketleşme ile ilgili olarak kafalarındaki sorular şunlar:

Böylesine önemli bir konu neden dar zamana sıkıştırıldı? Buradan gelecek para nasıl harcanacak? Paranın ne kadarı kasada tutulacak, transfere yüzde kaçı ayrılacak? Azınlık deniyor, hisselerin yüzde kaçı halka arz edilecek? Buluttan nem kapan İstanbul Borsası'nda 80-100 milyon $ nasıl garanti edilebiliyor? Beşiktaş hisselerinin kâr etmesi gerekir. Tersi bir durum olursa psikolojik sıkıntı yaşanır. "Benden sonra tufan" denmemeli. Bu işin riski yok mu? Yönetim kurulu üyelerinin dışında konunun uzmanlarından oluşacak bir grup rapor hazırlayacak mı?

Güreli yanıtladı
Bu soruları aynen kulübün Mali İşlerden Sorumlu yöneticisi Hüsnü Güreli'ye ilettim. İşte onun yanıtları:

"2 ve 6 Aralık'ta Ceylan Otel'de kongre üyelerimize açık iki panel düzenleyeceğiz. Serdar Bilgili, Berk Ekşioğlu ve ben her türlü soruyu yanıtlayacağız. Konuyu detayıyla ortaya koyacağız. Camiamızın grup liderleriyle toplantılar yapacağız. Kitapçık hazırladık, hafta sonunda tüm kongre üyelerimize ulaştıracağız. Soru-cevap telefon hattı oluşturacağız. İnternette bilgi vereceğiz. Kongrede multivizyon ile tanıtım ve tartışma ortamı sağlayacağız. 80-100 milyon $ gelir bekliyoruz. Organizasyonu, İş Bankası Yatırım 30-40 aracı kurum ile gerçekleştirecek. Hisselerin 700-800 bin kişiye dağılımı planlanıyor. İş Yatırım, satılamayan kısmın tamamını garanti ediyor. Acelenin nedeni, şubat-mart aylarında borsa beklentilerinin fazla olması.

Komisyon yok
Toplanan para ile 28 milyon $ olan banka borçlarımızı sıfırlayacağız. Transfere, gelen paranın % 0'unu harcayacağız. Diğer kısım altyapı, tesis ve İnönü Stadı'nın kapasitesinin arttırılması için kullanılacak. Sadece futbol ile ilgili gelir ve giderler anonim şirkette olacak. Gayrımenkullerin tamamı dernekte kalacak. Çoğunluk hisseleri Beşiktaş Derneği'nde olacağından, risk hiç yok. Beşiktaş Başkanı, AŞ'nin de başkanı olacak. Yönetim dışından bir alt komisyon grup oluşturulması işin temposunu kaybettirir."

Durum böyle... Kongre üyelerinin detaylı bir biçimde bilgilendirilmesi zorunlu... Ve de ben, yönetim dışında uzman bir ekibin de bu konuda fikir belirtmesinde yarar görüyorum.

Gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır