kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İşte o fotoğraflar
Jones-Douglas çiftinin düğün fotoğrafları için 1 trilyon TL ödeyen OK Dergisi yöneticileri, içeri adam sokan Hello'daki bu kareleri görünce çileden çıktı

Herkesin merakla beklediği düğünün fotoğraflarını, OK Dergisi'nden önce yayınlayan Hello Dergisi, mahkeme kararı ile dağıtıldığı noktalardan tek tek toplatıldı. Heathrow ve Stansted Havaalanı depolarında dağıtım kamyonlarını bekleyen 750 bin adet dergiye ise polis el koydu. 1 trilyon lira ödeyip fotoğrafların yayın hakkını alan OK Dergisi'ni atlatan Hello Dergisi, düğüne ait yaklaşık 20 kare bastı. Ancak fotoğraflar, amatör kamera ile elde edilen görüntülerden basıldığı için kalitesinin çok kötü olduğu belirtildi.

TRİLYONLUK DAVA
Öte yandan bu fotoğraf skandalıyla birlikte herkes birbiriyle mahkemelik oldu. Daha önce de Jones-Douglas çiftinin bebekleriyle birlikte ilk fotoğraflarını yayınlamak için tam 1 milyon dolar ödeyen OK Dergisi, Hello'ya trilyonluk tazminat davası açarken; Douglas da avukatı aracılığıyla Ritz Otel'in güvenlik görevlileri hakkında soruşturma başlattı. Düğün günü otele giren herkes tek tek aranmış, davetiyeler bile hologramlı basılmıştı.

BU KEZ 1 TRİLYON BOŞA GİTTİ
Daha önce de ünlü çifti yeni doğan bebekleri ile görüntülemek için 1 milyon dolar ödeyen OK Dergisi, bu kez 1 trilyon TL'yi gözden çıkardı ama fotoğrafları ilk kez yayınlama şerefini Hello Dergisi'ne kaptırdı.

Aynı kareleri çektiler
Ünlü çifte tam 1 trilyon TL ödeyip düğün fotoğraflarını yayınlama hakkını satın alan OK Dergisi, büyük tiraj yapmayı hedefliyordu. Ancak Hello Dergisi'nin uyanık çalışanları onlara kötü kazık attı. Hello'nun ajanı işinde o derece başarılıydı ki hemen önünde duran OK fotoğrafçısı, onu farketmedi bile...

ARKASINDA DURDU
Hello'nun ajanı gece boyunca OK muhabirinin arkasında dolaşıp onun çektiği karelerin aynısını görüntüledi. Aralarında tek bir fark vardı. Taraflardan biri yılın düğününü bedavaya görüntülerken, diğeri 1 trilyonu havaya saçmış oldu.

Jan DEVLETOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır