kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Öğrenciler artık fen bilgisini çok sevecek
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilediği ilköğretim fen bilgisi ders programında cinsellik şekil ve şemalarla detaylı olarak anlatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından yenilenen İlköğretim fen bilgisi ders programı Talim ve Terbiye Kurulu'nca kabul edildi. Buna göre 8'inci sınıflarda cinsellikle ilgili konular bundan böyle daha ayrıntılı anlatılacak.

Böylelikle ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların fen bilgisi ders öğretim programı, gelişmiş ülkelerdeki programların niteliklerine kavuşturulmuş oldu.

Artık fen derslerinde öğretmen ve ders kitabı yazarları yaratıcılıklarını ortaya koyabilecek, öğrenci için de fen bilgisi korkulacak bir ders olmaktan çıkacak.

Yeni programda, 8'inci sınıfta okutulan "Canlılarda Üreme ve Gelişme" ünitesinde, cinsellikle ilgili konuların nasıl işleneceğine de yer verildi. Programa göre cinsellik, hamilelik ve doğum gibi konular erkek ve kadınlardaki değişiklikler ve gelişim gerek şekil gerek şema üzerinde anlatılacak.

UZMAN ÇAĞRILACAK
Bundan böyle derslerde, insanlarda yaşa göre gelişim dönemleri de işlenecek. Özellikle ergenlik dönemindeki kız ve erkeklerde ortaya çıkan bedensel ve ruhsal değişmeler hakkında bilgi verilmesi ve sorunların çözümüne yardımcı olması amacıyla sınıfa uzmanlar davet edilebilecek.

Yeni ders programına dahil olan konulardan biri de cinsel sağlık. Öğretmenler cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda da öğrencileri bilgilendirecek. AA

ÖĞRETMEN HAMİLELİĞİ NASIL ANLATACAK?
Öğretmen, sperm ve yumurta hücrelerinin yapıları ve özelliklerini tanıtarak zigotun oluşumu ve embriyonal gelişim aşamalarına geçişi açıklayacak, embriyonun geliştiği ortamı, plasentanın ne olduğunu, embriyonun beslenme, solunum, boşaltımla ilgili gereksinmelerinin nasıl karşılandığını, plasentanın işlevlerini tartışmaya açacak. Amacın, çeşitli etkenlerin gelişen, embriyo üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini vurgulamak olduğu tartışmalarda özellikle öğrencilerin katkılarıyla ve günlük yaşamdan verilecek örneklerle konunun pekiştirilmesi amaçlanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır