kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
390 milyon TL'ye isyan
Özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen doktorlar, Türkiye genelinde "Beyaz Uyarı" eylemi yaptı. Yarım gün iş bırakan doktorlar maaşlarının azlığından şikayet ederek durumları düzelene kadar eyleme devam edeceklerini söylediler.

İstanbul'da SSK Okmeydanı Hastanesi Başhekimlik Binası önünde saat 12.00'den itibaren toplanan İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve sağlık çalışanları, maaşlarının iyileştirilmesi yönünde çeşitli sloganlar attı. Daha sonra basın açıklaması yapan Oda Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Rıfat Yücel, bugün 10 yıllık uzman bir hekimin maaşının 390 milyon, pratisyen-asistan doktorun da 300 milyon lira olduğunu belirterek, hekim ve tüm sağlık çalışanlarının geçinebilmek için ikinci-üçüncü işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını savundu.

Bu durumun mesleki motivasyonu ve kamu kurumlarındaki iş verimini etkilediğini dile getiren Yücel, "Hekim, nitelikli emeğinin karşılığını almak, geçim sıkıntısı duymamak ve mesleki açıdan da ilaç firmalarının kongre promosyonlarına mecbur bırakılmadan kendini geliştirebileceği bir maaş almak istiyor" dedi.

BAŞKENT'TE HEYECAN
Doktorların özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla 1 Kasım'da "Oyalanmayalım, oylayalım" adıyla doktorlar arasında bir oylama yaptıklarını hatırlatan Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Tufan Kaan, önerilerinin Türkiye çapında yaklaşık 35 bin hekimin desteğini aldığını anlattı. Kaan, oylama sonuçlarının, dün TBMM grup başkanvekillerine iletildiğini bildirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır