kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yolsuzluk terfi ettirdi
Marmara Depremi'nin ardından, depremzedeler adına toplanan yardım paralarını zimmetine geçirdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Günay Aksoy, hakkında açılan davalar sonuçlanmadan, Kızılay Derneği Genel Başkanlığı Denetçiler Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Aksoy (42), Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Ağustos depreminde depremzedeler yararına toplanan yardım paralarını zimmetine geçirdiği gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanıyor.

Çorum Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal tarafından hazırlanan iddianamede; Günay Aksoy'un 1996 yılından 2000 yılı Temmuz ayına kadar Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesi'nin başkanlığını yürüttüğü ifade edilerek şu iddialara yer veriliyor:

PARAYI KULLANMIŞ
* 17 Ağustos deprem mağdurlarına yardım için Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesi tarafından makbuz karşılığı yardım toplandı. Memur Yılmaz Dursun yardım gelirlerini vezne defterine işledi ve Şube Başkanı Günay Aksoy'a teslim etti. Aksoy TL olarak toplanan paraları bankaya yatırdı ve kısa bir süre sonra çekip ihtiyaç maddeleri satın alarak deprem bölgesine götürdü. Ancak Aksoy, yardım kampanyası sırasında bağış olarak toplanan bin 55 Alman Markı ve 12 Amerikan Doları'nı zimmetine geçirdi.

* Türkiye Kızılay Derneği Çorum Şubesi'nin ihtiyaçları için dernek genel merkezinden gönderilen 2 milyar 785 milyon lira da Aksoy ile hakkında ek takipsizlik kararı verilen dernek başkan vekili Mustafa Kılıçlı tarafından çifte imza ile çekildi. Aksoy bu parayı da dernek kasasına koymadı ve vezne defterine işlenmedi.

* 2000 yılı ortalarında yapılan yönetim kurulu toplantısında bu paranın Günay Aksoy'un zimmetinde olduğu anlaşıldı.

* Yönetim kurulu Aksoy'u uyarınca da Aksoy, genel merkezce Çorum Şubesi'nin tertişi için gönderilen müfettişin gelmesin-den birgün önce yaklaşık 6 ay boyunca zimmetinde tuttuğu 2 milyar 785 milyon TL'nin kasaya yatırıldığına dair makbuz kesti ve derneğin bankadaki hesabına yatırdı. Böylece Aksoy hakkında dava açılmadan önce zimmetindeki parayı kuru-ma iade etti ancak davadan kurtulamadı.

Yalçın BEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır