kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yetkinizi tereddütsüz kullanın
Tantan valilere "Halkla devletin bütünleşmesinde öncü olun" dedi, emniyet müdürlerine ise "Halkın umudunu boşa çıkarmayın" uyarısında bulundu

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, dün katıldığı iki ayrı toplantıda valilere ve emniyet müdürlerine tavsiye ve uyarılarda bulundu. Tantan,Vilayetler Hizmet Birliği'nin 17. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada valilerin halkla devletin kucaklaşmasının öncüleri olduğunu belirterek şu tavsiyelerde bulundu: "İlin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten, illerde her türlü illegal oluşum ve hareketlere karşı mücadeleden, bütünüyle sizler sorumlusunuz.

* Bu sorumluluğun gereklerini yerine getirirken, sahip olduğunuz yetkileri kullanmakta asla tereddüt etmeyiniz.

* Suç ve suçlularla mücadele ederken meşruiyet içerisinde, ekonomik faaliyet yürütenlere zarar vermemeye, ticari ve siyasi rekabetlere alet olmamaya, ideolojik fırsatçılıklara prim vermemeye azami ölçüde özen gösterin.

* Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde göz önünde bulundurmanız gereken temel öge, kamu yararı olmalıdır. Her türden menfaat gruplarının baskıları, sizleri yıldırmasın.

* Hizmetlerin önceliğinin belirlenmesinde, planlanmasında, yürütülmesinde ve denetiminde inisiyatif kullanın, etkin olun.

EMNİYET MÜDÜRLERİNE UYARI
Tantan 41 İl Emniyet Müdürü'nün katıldığı Yüksek Yönetici Eğitim Semineri Sertifika Töreni'nde ise emniyet müdürlerini uyararak isteklerini tek tek anlattı. İnternet suçlarından, istihbarat ağının kurulmasına kadar pek çok konuda görüşlerini anlatan Tantan, emniyet müdürlerinden halka kapılarını sonuna kadar açmalarını isteyerek, "Bütün siyasi parti mensuplarının size büyük desteği var. Bunun en açık anlamı da halkın size büyük desteği var demektir. Halkın umutsuzluğunu, umuda dönüştürmeliyiz" dedi. "Sizler yürüyen her canlının size bilgi ve istihbarat verebileceği konuma gelmelisiniz. Bu sistemi kurmalısınız" diyen Tantan emniyet müdürlerinden sosyal hayatlarından feragat etmelerini de istedi ve "Onun için bir seferberlik anlayışı içinde çalışmaya devam edeceksiniz." dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır