kapat

23.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Mezarcı'yı tanıyabildiniz mi
Kaçak olarak yaşadığı Almanya'da kendini Mesih ilan eden Hasan Mezarcı, saçlarını uzatıp sarıya boyattı, bir de küpe taktı

Kapatılan Refah Partisi'nin İstanbul milletvekili olduğu dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e "veledi zina" diyerek büyük tepki toplayan Hasan Mezarcı, iltica ettiği Almanya'da kendini Mesih ilan edince yine gündeme oturdu.

Atatürk'e hakaret etmek suçundan ve laiklik karşıtı sözleri nedeniyle hakkında çok sayıda dava açılan, verilen hapis cezalarının büyük kısmını çekmeden yurtdışına kaçan Hasan Mezarcı, eski Mezarcı'nın öldüğünü söyleyerek kendisinin artık "Mesih" olduğunu ileri sürdü. Almanya'da kaçak olarak yaşayan Mezarcı, 18 Mart 2000 tarihinden itibaren ziyaretine gelenlere Hazreti İsa olduğunu söylemeye başladı.

GÖKTEN GELDİĞİ GÖRÜLDÜ!
Hazreti Yusuf'a da peygamberliğinin cezaevinde geldiğini hatırlatan Mezarcı, cezaevinde olduğu dönemde Allah tarafından perde açıldığını iddia etti ancak 3 yıldır bunu açıklamasına Allah'ın izin vermediğini ileri sürdü. Almanya'da kaçak yaşayan Mezarcı, bu açıklamayı yapmadan önce gökte görülmeye başlandığını ileri sürerek "Mısır'dan İsveç'e kadar birçok insan tarafından Mesih olduğum ve gökten geldiğim görüldü. Uykuda ve uyanıkken görenler oldu. Bu benim elimde değil, Allah istediği kadar insana gösterecek" diye konuştu.

Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim gibi küpe taktığını ifade eden Mezarcı, ilk üç parmağını göstererek yaptığı işaretin Mesih işareti olduğunu ve bunu Ankara DGM'de yargılanırken de yaptığını iddia etti. Kendini Mesih ilan ederek tüm dikkatleri yeniden toplamayı hedefleyen Mezarcı'nın siyaset hayatı da iniş çıkışlarla dolu. Atatürk'e söylediği çirkin sözlerin ardından İstanbul Milletvekili olduğu Refah Partisi'nden de ihraç edilen Hasan Mezarcı, cezalarını tamamlamasının ardından kaçtığı Almanya'da açıklamalarını sürdürmüştü.

PARTİ DE KURACAKTI
Hasan Mezarcı, "Yeni Yapılanma Hareketi" adı altında bir parti kuracağını da söylüyordu. Harekette DYP'den ayrılan Erzurum Bağımsız Milletvekili Abdülmelik Fırat, eski MİT görevlisi Prof.Dr. Mahir Kaynak'ın da adlarının geçiyordu. Mezarcı kaçak olarak yaşadığı Almanya'da partinin programını hazırladığını belirterek "Şartlar uygun olduğu takdirde Türkiye'ye döneceğim" diyordu.

Hasan kardeşimizin haline çok üzüldük
KapatIlan Refah Partisi eski milletvekili Hasan Mezarcı'nın kendisini "mesih" ilan etmesi FP milletvekillerini üzdü. FP Milletvekilleri, Mezarcı'nın psikolojik durumunun bozulduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Hasan kardeşimize üzüldük" dediler. Bazı FP milletvekilleri ise Mezarcı'nın hapishanede gördüğü baskı ve işkenceden dolayı dengesinin bozulduğunu savundular. Bazı FP'liler ise Mezarcı için esprili ifadeler kullandı:

FP Grup Başkanvekili Yasin Hatiboğlu: Peygamber olduğunu söylüyormuş, o bir peygamber ise, biz de ümmetiz. Ümmet, peygamber hakkında değerlendirme yapamaz.

Bingöl Milletvekili Hüsamettin Korkutata: Hasan kardeşimize bütün arkadaşlar olarak çok üzülüyoruz. Herhalde sıhhati bozulmuş. Belki de içerde kaldığı için sıhhati bozulmuştur.

Konya Milletvekili Lütfü Yalman:
Psikolojik yönden takibe alınması gerekir. İnsanların düşüncelerinden dolayı baskı altına alınması, işkenceye tabi tutulmasının doğurduğu bir netice olduğuna inanıyorum. Bir insanın "Ben İsa'yım" diye garip bir kıyafetle ortaya çıkmasını düşünce erbabı, ilim erbabı kişiler değerlendirecektir. Sayın Mezarcı'nın artık siyasi bağlantısı yok. Dolayısıyla Mezarcı ile ilgili olaylara bu perspektiften bakmak gerekir.

İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz:
Dinimizde mesih inancı vardır. İnancımıza göre Hz. İsa göğe yükselmiştir ve kıyametin kopmasına yakın Şam'a inecek, dünyayı yeniden İslam'a davet edecektir. Ancak Mezarcı'nın herhalde psikolojik durumu bozuldu.

FP Genel Başkan Yrd. Mehmet Bekaroğlu:
Ben kendisini görmedim ama anlatılanlara göre herhalde psikolojik açıdan rahatsız. Kendisine üzüldük.

Tokat Milletvekili Bekir Sobacı:
Siyasetçinin sonu tehlikeli hale geldi. Türkiye'de siyaset zor zenaat.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır