kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
"Ombudsman" New York yolunda
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Şarm el Şeyh Anlaşması çerçevesinde oluşturulan Ortadoğu barış komisyonunun ilk toplantısı için 26 Kasım'da New York'a gidecek.

İsrail ile Filistinliler arasındaki bunalım ve şiddet olaylarını araştıracak olan komisyon, İngiltere ile Kuzey İrlanda Kurtuluş ordusu arasında uzlaşmayı sağlayan emekli senatör George Mitchell başkanlığında toplanacak. Komisyonda Demirel'in yanısıra Amerikalı senatör Warren Rudman, Avrupa Birliği Ortak Dış Politikalar sorumlusu ve NATO eski genel sekreteri Javier Solana ile Norveç Dışişleri Bakanı Thorb Jagland bulunuyor.

Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamaya göre bu komisyon üyelerinin isimleri belirlenirken, bu kişilerin hem ülkelerinde hem de yurtdışında saygı gören kişiler olmalarına özen gösterildi. Amerika, İsrail, Ürdün ve Mısır'ın isteği üzerine bu komisyona giren Demirel'in, New York temaslarını tamamladıktan sonra Washington'daki Türk-Amerikan Dernekleri Birliği'nin yıllık toplantılarına konuşmacı olarak katılacağı söyleniyor.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır