kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Eminönü bildiğiniz gibi
İstanbul'un açık hava müzesi olan Eminönü'de yıllardır kangren haline gelen sorunlar, özellikle esnaf tarafından dün Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu'na iletildi...

Bu sorunların başında tabii ki esnafla haksız rekabete girişen, kaldırımları, caddeleri geçilmez hale getiren, en önemlisi vergi kaçağına neden olan İŞPORTACILAR geliyor... Bunu OTOPARK YETERSİZLİĞİ, SAĞLIKSIZ ATÖLYELER izliyor... Başkan Lütfi Kibiroğlu, bu sorunların hepsini bildiğini söylüyor ve hemen ekliyor: "İmkanım bu kadar."

* Lokantalar
HASAN DURMUŞ: Kalaycı Şevki Sokak'ta esnafım. Bütün dükkanlar mallarını dışarıda sergiliyor ve bütün yaya geçişini engelliyor. Ayrıca lokantaların sağlık açısından denetlenmesini istiyoruz.

KİBİROĞLU: Eminönü'ndeki bütün esnafa mallarını dışarı çıkarmaması için duyuru yaptık. Buna uymayanların dükkanlarını mühürlüyoruz. En son 20 dükkan mühürledik. Lokantalardaki denetim konusunu belediyelerden aldılar. Buna yetkimiz yok. Yeni çıkacak Yerel Yönetim Yasası'nda bu yetkinin tekrar verilmesini bekliyoruz.

* İşporta sorunu
CEVDET DUDAKSIZ: Vasıf Çınar Caddesi numara 73'te esnafım. Dükkanımın önü işportacılar tarafından işgal ediliyor.

KİBİROĞLU: İşportacılık ilçemizin en büyük sorunu. Bu işi telefon veyahut ayakta konuşmakla halledemeyiz. Ben bu konunun bir televizyonda açık oturum yaparak tartışmak istiyorum. Üniversiteden hocalar, esnaf, işportacı temsilcileri gelsin tartışalım bir çözümde buluşalım. Çünkü işporta konusu çözümsüz bir olay değil. Kesinlikle bu konuda başarılı olacağım.

* Manav işgali
AYDIN KAHRAMAN: Mısır Çarşısı Tahmis Sokak'taki manav, kaldırımı kasalarıyla, tezgahıyla öyle bir işgal ediyor ki, yaya geçişini kapatıyor.

KİBİROĞLU: Hemen baktıracağım. O bölgede bazı dükkanları üç gün mühürlemiştik. Demek ki üç gün az geliyor.

*İskele önü
HASAN ARAL: Sirkeci Sultanhamam'da 31 yıllık esnafım. Her gün vapur iskelesi önlerindeki seyyar satıcıları gördükçe üzülüyorum. Vapura binebilmek için neredeyse üzerlerinden atlamamız gerekiyor.

KİBİROĞLU: Bu konuda esnafın da bize yardımları gerekiyor. Örneğin Laleli esnafı ile el ele verdik. Başta yollar olmak üzere her sorunu birlikte çözmeye çalışıyoruz. Sizler de bana gelin görüşelim.

* İş istiyorum
FİLİZ TONBA: 25 yaşında üniversite öğrencisiyim. Mümkünse sizden iş istiyorum.

KİBİROĞLU: Belediyemize yoğun iş talebi oluyor. Ama artık işçi alımı merkezi idareye bağlandı. Bana gelirseniz size yardımcı olmaya çalışırım.

* Ramakçılar
METİN SAKA: Mercan'daki ramakçılardan ne zaman kurtulacağız. Yavaş yavaş zehirleniyoruz. Geçen dönem bunlara bir yıl süre vermişlerdi. Hala çalışmaya devam ediyorlar.

KİBİROĞLU: Yılbaşından sonra bütün ramakçılar taşınacak. Hepsine tebligat yaptık. 2001'de ramakçıları görmeyeceksiniz.

*Yardım edin
FATMA EKLEME: Tuzla İstasyon Mahallesi Şehitlik Caddesi Toros Sokak'tan arıyorum. Yolumuz yok, elektriğimiz yok, telefonumuz yok. Bizlere yardım edin.

KİBİROĞLU: Tuzla'nın Belediye Başkanı İdris Güllüce'ye notunuzu bildireceğim.

* Kot farkı
BÜLENT YILMAZ: Sultanhamam'da esnafım. Vasıf Çınar Caddesi'nin yolu daha önce parke taşıydı. Sonra beton döktüler ve asfalt üstüne asfaltlayarak yol yükseldi. Şimdi mağazalarımız aşağıda kaldı.

KİBİROĞLU: Eminönü'nde "asfalt yasak" prensibini uygulamaya çalışıyorum. Bütün yollarımızı nostaljik Arnavut taşı veyahut kilit taşı ile yapacağız. Bunun ilk örneğini Mercan'da yaptık. Geçici olarak bazı yerlerde asfaltlama yapıyoruz.

*Otopark sorunu
GÜNAL BEDESTENCİ: Beyazıt Meydanı'nın altına otopark yapılamaz mı? Katlı otoparklar niye yapmıyorsunuz?

KİBİROĞLU: Beyazıt Meydanı'nın altı üstünden daha kıymetli. Böyle bir şeye Koruma Kurulu izin vermez. Büyükşehir Beyazıt Meydan düzenlemesi için yarışma açtı. Belediye olarak biz de projemizi verdik. Yeşildirek'te Kültür Bakanlığı'nın yerini aldık. Buraya katlı otopark yapacağız. Ayrıca yüzer otopark projesi de devreye girerse park sorunumuz biraz olsun ortadan kalkacak.

* Su basıyor
TUNCAY GÖRGÜLÜ: Rıza Paşa Yokuşu Vasıf Çınar Caddesi numara 94'te dükkanım var. Yol dükkan seviyesine geldi. Şimdi her yağmurda su basıyor.

KİBİROĞLU: Bu caddenin yolunu en kısa zamanda yenileyeceğiz.

* Evin altı işyeri
AHMET GÜLER: Langa Tezveren Baba'dan arıyorum. 7 dairelik bir binada oturuyorum. Benim iznim olmadan beş tanesi iş yeri oldu. Ne yapmam gerekiyor? Ayrıca alt katımız Nataşalar'ın yuvası oldu.

KİBİROĞLU: Belediyemize gelirseniz işyeri yapılan dairelerin durumuna bakarız. Diğer konu için Emniyet Müdürlüğü'ne rica ederiz. Benim halk günüm her gün öğleden evvel, kapımız herkese açık.

*Çöplük oldu
İMAM DEMİR: Aksaray Caddesi'ne çiçeklikler yaptınız. Ama İGS'nin önündeki bölüm çöplük haline geldi.

KİBİROĞLU: Biz güzel şeyler yapıyoruz. Ama esnafın da bunu koruması lazım. Her çiçekliğin önüne bir zabıta dikmemiz imkansız. Özel olarak gelip bakacağım.

*Hayat sigortası
BELMA: American Life'tan arıyorum. Sayın Başkanım hayat sigortanız var mı?

KİBİROĞLU: Hayat sigortam yok. Bu konuyu belediyeye gelirseniz konuşuruz.

*Oda yapayım mı?
BAHTİNUR TORUN: Kızıltaç Sokak'ta 2 odalı bir dairem var. Alt katlar işyeri oldu. Ben balkonumu kapatarak oda haline getirmek istiyorum. Buna izin verir misiniz?

KİBİROĞLU: Binanızı incelememiz lazım. Belediyeye gelirseniz bir çözüm yolu bulunur.

*Gedikpaşa
ZEYNEL NACİ: Gedikpaşa'daki atölyeler ne olacak? Daha önce mühürlenmişti, şimdi hepsi çalışıyor.

KİBİROĞLU: Kooperatifler ve Odalar Birliği başkanları ile bu ayın 20'sinden sonra toplanacağız. Gedikpaşa için karar alacağız. Geç oldu ama güzel olacak.

* Sağlık hizmeti
MEHMET YILDIZ: Sağlık hizmeti için neler yapıyorsunuz?

KİBİROĞLU: Belediyemizin Sağlık Merkezi var. İstanbul'un en ucuz sağlık hizmeti verilen yeri. Kızılay'dan bile ucuz. Muayene ücreti 2 milyon lira. Bütün doktorlarımız ise mütehassız.

*Kokoreçci
ERDAL ÇALIŞKAN: Sultanhamam'da tüccarım. Giyim üzerine imalathanem var. Burası sanki işportacı çiftliği. Zabıtalar göstermelik görev yapıyor. Yeni Camii önü de böyle. Ayrıca Türbeler Sokak'taki kokoreçci, kutsal emanetlerin bulunduğu yerde koku ve yağ saçıyor. Masalar, sandalyeler bile atmışlar açıkta pişen yiyecekleri satıyorlar. Turistlere rezil oluyoruz. İş Bankası önündeki otoparkı kaldırırsanız yayalar biraz olsun rahatlayacak.

KİBİROĞLU: İşportacı konusunu daha önce cevapladım. Zabıtalara mesai ücreti verilmesi kaldırıldı. Bu yüzden akşam saat 16.30'dan sonra ve Cumartesi ve Pazar günleri işportacılar daha da çoğalıyor. Türbeler Sokağı'na mutlaka zabıtaları yollayıp baktıracağım. Otoparka gelince çevredeki esnaf bu otoparkı istiyor.

* Mısır Çarşısı
SUAT ALPAY: İşportanın tamamen kalkmasını istiyorum. Mısır Çarşısı'nın kapısı bile işgal altında. Bunları cezalandırırsanız, belediyenin geliri olur.

KİBİROĞLU: Mısır Çarşısı'nın kapısı önündeki yığılma insan kalabalıklığından oluyor. Yanındaki iki büfe Vakıflar'dan kiralanmış bir yer, onlara bir şey yapamayız.

*Doktor var mı?
DENİZ HANIM: Merhaba Büfe'nin sahibiyim. Süleymaniye Hastanesi'nde doktor bir tanıdığınız var mı? Kızım hamile, bir ay sonra doğum yapacak.

KİBİROĞLU: Bana gelirseniz size doktor bulma konusunda yardımcı olurum.

* Yardım ne zaman?
YAVUZ ÇİĞDEM: Belediye olarak gıda, kömür gibi yardımlar yapacak mısınız?

KİBİROĞLU: Belediyemiz para konusunda büyük sıkıntı çekiyor. Benim maaşıma bile haciz koydular. Bu yıl yardım yapmamız imkansız.

* Doğalgaz yok
HARUN YOLCU: Kayseri Ahmet Sokağa ne zaman doğalgaz gelecek?

KİBİROĞLU: İGDAŞ Genel Müdürü ile görüştüm. Ve 2001 yılında İlçemizin doğalgaz olmayan tek sokağı kalmayacak sözünü aldım.

* Kapkaç oluyor
FATMA: Balıkhali karşısındaki tüp üst geçit ve civarında günde 2-3 kez kapkaçcılık oluyor?

KİBİROĞLU: En kısa zamanda Kaymakamlığa bu konuda ricada bulunurum. Merak etmeyin ama siz de önlem alın..


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır