kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sabotaj
Hastaları ameliyathanede, yaralılari acilde bırakıp eylem yaptılar

İnsanlık ayıbı
Her gün binlerce hastanın şifa bulmak için gittiği Şişli Etfal Hastanesi'nde önceki gün büyük bir "insanlık ayıbı" yaşandı. Maaşlarından yemek parası kesilmesini protesto eden Şişli Etfal Hastanesi Vakfı'na bağlı toplam 600 işçi ve hemşire ameliyat olmak için gelen hastaları ameliyathanede, yaralıları acil serviste bırakıp Başhekimlik önünde saatler süren eylem yaptı, yönetim aleyhine sloganlar attı.

Büyük tepki gördü
Eylemlerinde bildiri de okuyan işçi ve hemşirelerin protestosu hasta ve hasta yakınlarından büyük tepki gördü. Bir sağlık kuruluşunda ne pahasına olursa olsun insan hayatının hiçe sayılamayacağını hatırlatan hasta ve hasta yakınları eylemlerini bir türlü bitirmek bilmeyen personel ve hemşireleri protesto etti. Ancak eylemci hastane personelİ tüm tepkilere rağmen bildiğini okudu, geri adım atmadı.

Eylemcileri polis dağıttı
Saatler süren eyleme polisin devreye girmesiyle son veren işçi ve hemşirelerin insan hayatıyla kumar oynadığını söyleyen hasta yakınlarından ortak feryat yükseldi: "Para uğruna yapılan bu gösteri eylem değil sabotaj. Kimsenin insan hayatını kendi çıkarının önüne koymaya hakkı yok. Eylemler sürerse biz de sağlık hizmetinden yararlanma hakkımızı kullanmak için harekete geçeriz."

ÖZKAN ARSLAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır