kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Kaçak etler kamuya gitmiş
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, Ankara DGM Savcısı Talat Şalk'ın koordinesinde yürüttüğü "Bufalo Operasyonu" ile yeni bir gelişme yaşandı.

Binlerce ton kaçak eti 3. ülkelere gönderiyoruz diye 5 yıldır Türkiye'ye sokan çetenin mallarını taşeron şirketler aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne de sattığı anlaşıldı. Olaya, görevinden istifa etmek zorunda kalan DGM eski Başsavcısı Oktay Çakır ile birlikte geçirdiği kazada ölen Melik Giray'ın da adı karıştı. Kaza sonrasında Çakır'ın çantalarında para bulunduğu iddiaları gündeme gelmiş ve Giray'ın kirli ilişkilere bulaştığı belirtilmişti. Çakır görevinden uzaklaştırıldıktan sonra, İçişleri Bakanı Tantan, şirketin çok ucuza büyük et ihalelerine girdiğini öğrendi. Kamu ihalelerini düşük rakamlarla kazanan Giraylar Gıda'nın taşeron olduğu anlaşıldı. Firmanın ilişkileri araştırılınca da "Bufalo"nun kilit ismi İsak Ramanov ve şirketi İnter Gıda'ya ulaşıldı. Ramanov'un şirketlerine ait 35 çuval belgeye el koyan yetkililer, faturaları tek tek inceliyor.

Romanov'un İstanbul Hadımköy'deki 2 deposuna düzenlenen baskında yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulan 75 ton yağ, 60 ton tereyağı ve 20 ton kaşar peyniri ele geçirildi.

ENGİN KEÇELİ SERBEST
"Bufalo Operasyonu"nda gözaltına alınan 21 kişinin sorgusu sürerken, DTP GİK üyesi Orhan Keçeli'nin oğlu Engin Keçeli ile Şener Özaydın serbest bırakıldı. Keçeli'nin, ortağı olduğu şirketteki hisselerini devrettiği anlaşıldı.

Ünsal ERGEL - Ersin BAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır