kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sabah'ı çekemeyenler...
Televİzyon ve Internet gibi real-time haber verebilen yayın organlarının yer aldığı günümüz medyasında gazetelere düşen en önemli görev haberleri doğru yorum ve derinlemesine analizlerle okurlarına sunmaktır.

Türk basınının en dinamik ve en takipçi gazetesi SABAH, her haberde olduğu gibi ABD Başkanlık seçimlerinde de bu farkını ortaya koydu.

ABD Başkanlık seçim sonuçlarının sabahın erken saatlerinde açıklanacağı biliniyordu. Türk basınında SABAH hariç hiçbir gazete seçim sonuçlarını yayınlama konusunda risk almadı.

ASIL GAF
Nitekim ertesi gün seçim sonuçlarına sadece SABAH manşetten yer verdi. Pek çok Amerikan gazetesi bile "Bush kazandı" diye yanılırken SABAH "Nefes nefese" başlığıyla seçimin fotofinişe gittiğini okurlarına duyurdu. Haberin spotlarında, saat 04.30 itibariyle Al Gore'un önde gittiği de belirtildi. Ama genel vurgu seçimin atbaşı gittiği yönündeydi. Sabah saat 04.30'da hazırlanan bu gazete birkaç saat sonra okurlara ulaştı.

Ve SABAH okurları TV ve İnternet'e gereksinim duymadan en doğru ve en taze haberi öğrendiler. Nitekim seçim sonuçları hala kesinleşmiş değil.

SABAH'la diğer gazeteler arasındaki bu önemli fark ortadayken, Milliyet gazetesi dünkü sayısında SABAH'ın gaf yaptığını ileri sürerek, çok büyük bir gaf yaptı.

GENÇ EKİP TAZE HABER
Bu gafı, seçimin ertesi gün yayınlanan Milliyet gazetesine bir göz atarak görebilmek mümkün. Aynı günkü SABAH, "Nefes nefese" manşetiyle çıkarken, Milliyet'in birinci sayfasında tüm dünyanın nefesini tuttuğu bu olayla ilgili tek bir satır bile yok. Daha da vahimi iç safyada yayınlanan seçim haberleri ise "En pahalı sandık" başlığı altında arşiv yardımıyla yapılan bir derlemeden ibaret. Gazetecilik deyimiyle Milliyet'in haberi atladığı gün gibi ortada.

Söz uçar yazı kalır. İşte seçim sabahı Milliyet, işte SABAH. Dileriz o gece yumuşak yataklarını tercih eden Milliyet Dış Haberler Servisi haberciliği, seçim sonuçlarını sabahın ilk ışıklarına kadar çalışarak okurlarına duyuran SABAH Dış Haberler Servisi'nin genç ekibinden öğrenmişlerdir.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır