kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Şehit ailesine tazminat ayıbı
Yunus Tarkan Biber 1993'de şehit oldu. Devlet, Biber Ailesi'nden "motosiklet" tazminatı istedi. Dava 7 yıl sürdü ve "ayıp"la noktalandı. Acılı aile 30 bin mark ödeyecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı "Yunuslar"da görev yapan Tarkan Biber, 1993 yılında, görevi başında kaza geçirdi; şehit oldu. Genç polisin adı, Zincirlikuyu'daki Yunus Ekipler Amirliği'ne verildi.

Ailesine de bir şehitlik madalyası gönderildi. Ancak, kısa süre sonra, görevi başında yaşamını yitiren Tarkan Biber'in ailesi aleyhine, kazada hurdaya dönen motosikletin fiyatı olan 30 bin Alman Markı'nın, Türk Lirası bedelinin tahsil edilmesi için İstanbul Muhakemat Müdürlüğü tarafından tazminat davası açıldı.

DAVA 7 YIL SÜRDÜ
Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan ve 7 yıl süren dava, geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Kazada hatalı görülen şehit komiser yardımcısı Tarkan Biber'in yakınları Halit Biber, Sema Biber ve Hakan Biber'den 30 bin Alman Markı'nın, Türk Lirası karşılığının yasal faizleri ile birlikte tahsiline karar verildi.

Acılı anne Sema Biber, kararı öğrenince şaşkına döndü. Oğlunun acısının hiç dinmediğini, bu olayın ardından arttığını söyleyen Sema Biber, "Acımızla baş başa bırakmadılar. Evladımı kara toprağa kendi ellerimle verdim. Ondan geriye ise bir Türk Bayrağı ve şehitlik belgesi kaldı. Bunların üstüne, bizden motorun parasını istediklerinde acıların en büyüğünü yaşadım. Devlet bana oğlumu versin onlara bir değil, 10 motosiklet alayım" diyerek isyan etti.

Tebernüş KİREÇCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır