kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
9'u 5 geçe hayat durdu...
Türkİye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk, ölümünün 62. yılında Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumduğu odada törenle anıldı.

Sarayın Harem Bölümü 71 numaralı odada düzenlenen anma töreni, TBMM Başkanlığı, İstanbul Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına çelenklerin Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu yatağın üzerine bırakılmasıyla başladı. Ata'nın öldüğü saat 09.05'te, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Bu arada saray dışında çalan siren sesleri duyuldu.

Dolmabahçe Sarayı'na ziyaretler dün gün boyunca devam etti. İstanbul'daki çok sayıda okulun öğrencileri ve öğretmenleri ellerindeki çiçeklerle gelerek Atatürk'ü andı.

GÜN BOYU ETKİNLİK
Bu arada, son derece sade döşenmiş odada duvarda yer alan 6 tane tablo dikkati çekti. Atatürk'ün, yatağının tam karşısında yer alan ve 4 mevsimin aynı anda resmedildiği "Mevsimler" adlı tabloyu çok sevdiği bildirildi. Tören boyunca odada kurulan ses sistemiyle Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku dinletildi. Törenin ardından oda, ziyaretçilere açıldı. Gün boyu açık kalacak odayı ziyarete gelenlere üzerinde TBMM Milli Saraylar ve "İzindeyiz" yazılı Atatürk'ün resminin yer aldığı rozetler dağıtıldı. Öte yandan, TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy, Dolmabahçe Sarayı Harem Bölümü'nde, Atatürk`ün resimlerinden oluşan bir sergiyi de açtı.

Taksim Meydanı'nda başlayan Atatürk'ü Anma töreni, AKM'de devam etti. Yapılan konuşmaların ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuar öğrencileri, Ata'nın sevdiği türküleri sundu. Şarkı ve türküler büyük bir ilgiyle dinlendi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır