kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Tüpraş 2001'de 10 milyar dolarlık satış hedefliyor
Genel Müdür Danış LPG konusunda önlem alınması gerektiğini söyledi

Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış, 2001 yılında 10 milyar doların üzerinde brüt satış geliri hedeflediklerini söyledi. Türkiye'de petrol ürünleri talebinin yüzde 80'inden fazlasının Tüpraş tarafından karşılandığını kaydeden Danış, şirketin 2001 yılı programınının ön çalmışmalarının yapıldığını kaydetti. Önümüzdeki yıl satışlarda ilk defa 10 milyar dolar sınırın aşılacağına değinen Danış "1998 yılında 7, 1999'da 7.7, bu yılın ilk 9 ayında ise 7.4 milyar dolarlık brüt satış hasılatı elde ettik. Tüpraş'ın önümüzdeki yıl 25 milyon tondan fazla hampetrol işlemesi planlandı" dedi.

Tüpraş'ın 1994-97 yılları arasında zarar ettiğini ve otomotik fiyatlandırma mekanizmasıyla kara geçtiğini kaydeden Hüsamettin Danış, geçen yıl İzmit Rafinerisi'nde yaşanan depremin ve yangın felaketlerinin bu yıla yansıyan etkileri ve petrol piyasasındaki olumsuz koşullara rağmen şirketin 2000 yılı hedeflerini ilk 9 ayda aştığını vurguladı.

Düşük vergi ve fiyat politikası yüzünden hızla artan LPG talebine ve buna paralel hızla azalan benzin talebine değinen Danış şunları söyledi:

"Bu yılın ilk 9 ayında Türkiye benzin talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azaldı. LPG talebi ise yüzde 30 oranında arttı. Gerekli önlemler alınmadığı taktirde LPG talebinin bu yıl sonunda 4.5, 2001 sonunda ise 6 milyon tona yükselmesi beklenmektedir" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır