kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Konuta hareket gelecek
Sermaye Piyasası Kurulu'nun yeni başkanı Doğan Cansızlar'ın piyasalar tarafından tanınmaması, icraatları konusunda merak uyandırıyor.

Son olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü görevini yürüten Cansızlar gayrimenkullerin atıl durumdan kurtarılarak ekonomiye kazandırılması yönündeki projeleri ile tanınıyor. Cansızlar'ın yakın çevresi ne SPK'daki önceliklerinin, "Uluslararası işbirliği, piyasaların derinleştirilmesi, yatırımcıların korunması" olarak gösterdiği öğrenildi.

Meslek örgütleri ile işbirliğine açık olacağı sinyalini veren Cansızlar'ın, geçen yıl yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kanunu, uygulama yönetmeliklerine hız kazandıracağı belirtiliyor.

Cansızlar'ın, çok ortaklı sermaye şirketi yapısındaki "yeşil sermaye" şirketleri konusunda tavizsiz bir politika izlemesine ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine bire bir uyum şartı aramasına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Zekeriya Temizel'in de çok güvendiği isimler arasında yeralan Cansızlar'ın, sermaye piyasaları ile bankacılık sektörü arasındaki koordinasyon konusunda köprü rolünü üstlenmesi bekleniyor. Devlet Bakanı Recep Önal'ın, Cansızlar'la yakın mesai yapması ve eski Başkan Mengütürk dönemindeki kopukluğun giderilmesi önemli noktalar arasında gösteriliyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır