kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Türk düşmanı Hastert'a Başkanlık yolu açıldı
Seçİm sonuçlarının bir türlü açıklanamaması, "İşler uzarsa başkan kim olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Gore ya da Bush, seçimlerin bazı bölgelerde tekrarı için yargıya başvurursa, sonuçların açıklanması uzayacak. 20 Ocak 2001'e kadar başkan belirlenemezse Temsilciler Meclisi Başkanı Dennis Hastert, geçici Başkan olacak. Sözde Ermeni soykırımı tasarısını Meclis'e getiren Hastert, Türk düşmanlığıyla tanınıyor.

Jodie hayata ilk adımı attı
20 saat süren zorlu bir ameliyatla kardeşi Mary'den ayrılan Jodie, oksijen çadırından çıktı. Biberonla süt içmeye başlayan Jodie'nin bu kadar hızlı iyileşmesi ameliyatı gerçekleştiren doktorları bile şaşırttı. Mikroplardan arındırılmış özel bir bölümde tutulan Jodie, yakında diğer bebeklerin bulunduğu bölüme sevkedilecek. 5 yıl içinde 15 ameliyat geçirecek olan Jodie'nin ilk ameliyatı üç hafta sonra yapılacak. Bu ameliyatla yara izleri kapatılacak.

Jan DEVLETOĞLU

Batan geminin malları bunlar!
Güney Çin Denizi'nde 1822 yılında batan Teng Sink adlı Çin yelkenli gemisinden çıkan 350 bin parçalık antika Çin porseleni, 17 Kasım'dan itibaren 8 gün boyunca internette satışa sunulacak. Euro üzerinden yapılacak açık artırmanın evsahipliğini internet müzayede evi "icollector.com" yapacak. Antika porselenlerden bazıları, açık artırma öncesinde Londra'daki ünlü Harrods mağazasında hafta sonuna kadar sergilenecek.

1600 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
177 yıl suyun altında yatan antika porselenlerini, geçen yıl Mayıs ayında İngiliz denizci Mike Hatcher, tarafından yapılan geniş çaplı bir operasyon sonucu su yüzüne çıkarılmıştı. Teng Sink, 1822'nin Şubat ayında mercan kayalıklarına çarparak batmıştı. Yaklaşık 1600 kişinin öldüğü kazanın Titanic faciasından bile büyük olduğu söyleniyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır