kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Deli dana hortladı Avrupa panikte
BELÇİKA: Başkent Brüksel'deki 100'den fazla okul, menüden sığır etini çıkardı.

Yerel yetkililer, hükümetten ülkedeki sığır etlerinin sağlıklı olduğu konusunda garanti ve bu konuda tedbirler alınmasını istedi. Belçika'daki okulların yemeklerini sağlayan şirketin müdürü Jose Orreco, "Geçtiğimiz hafta Fransa'da yaşananların burada yaşanmayacağından emin olmalıyız" şeklinde konuştu.

İSPANYA: Fransa ve İrlanda'dan sığır ithali yasaklandı. Tarım Bakanı, bu iki ülkeden 20 aylıktan büyük besi sığırlarının alınmasını yasakladıklarını açıkladı.

FRANSA: Paris, Stasbourg ve Nantes kentlerinde okul kantinleri ve birçok restoran menülerinden sığır etini çıkardı. Tarım Sendikaları Ulusal Birliği Başkanı Luc Guyau, 15 Temmuz 1996'dan önce doğan tüm sığırların öldürülmesini istedi. Fransa Tarım Bakanı Jean Glavany, "Bu önlem, bize en az 1.56 milyar dolara malolur" diyerek itiraz etti.

İSVİÇRE: Ülkedeki kan merkezleri, İngiltere'den gelen kan bağışlarını yasakladı. Başkent Cenevre yetkilileri, okullardan ve hemşirelik okullarından sığır etini yasaklama kararı aldı.

İNGİLTERE: Gıda Standartları Enstitüsü, deli dana virüsünün küçükbaş hayvanlara da sıçrayıp sıçramadığının araştırılmasını istedi. Sağlık Bakanlığı, hastalığın tek bir koyunda bile çıkması halinde ülkedeki 40 milyon küçükbaş hayvanın imha edileceğini açıkladı.

PORTEKİZ: AB'de veterinerlik komisyonu kurulmasını ve Fransız ve İrlanda sığır etinin yasaklanıp yasaklanmaması konusunda araştırma yapılmasını istedi.

ALMANYA: Yerel yetkililerden 24 aylıktan küçük tüm sığırların deli dana hastalığı testi yapılması amacıyla acilen toplatılmasını istedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır