kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yönetmen Hitler!
Hitler yazdı ve yönetti. Başrolü SS subayları oynadı. Polonya, Almanya'ya saldırmış gibi gösterildi. Hitler "Oscar"lık bir savaşı başlatmış oldu!

Zaman aşımı nedeniyle İngiliz devlet arşivlerinin bazı belgelerinin gizliliği dün kaldırıldı. Günışığına çıkan bu belgelere göre, tüm Avrupa'ya faşizmi yaymak isteyen Nazi lideri Adolf Hitler'in II. Dünya Savaşı'nı bir düzmece senaryoyla başlattığı görüldü. Belgelere göre, Polonya'ya saldırmak için fırsat kollayan Hitler, Polonyalılar'dan bir türlü istediği provakasyonu görememişti. Polonya'ya durup dururken saldırsaydı, imajı sarsılacaktı. Ülkeye saldırmak için neden gerekiyordu. Çok geçmedi, aklına "dahiyane" bir fikir geldi: Savaş senaryosu yazmak!

ESİRLERİ ÖLDÜRÜP ATTILAR
Hemen faşist liderlerden Reinhard Heydrich'e emir verdi. Planını anlattı. Heydrich de bu iş için SS ajanı Helmut Naujocks'u görevlendirdi. Ajan, dolaylı olarak Hitler'in yazdığı senaryoyu Heydrich'ten aldığı direktiflerle başlattı. Önce kamplardaki esirler toplandı. Hepsine Alman subay elbisesi giydirildi. "Sahte Alman subayları" kurşuna dizildikten sonra cesetleri Almanya-Polonya sınırına atıldı.

Aynı gün ajan Naujocks 5 adamıyla birlikte Polonya sınırında bulunan Gliewitz'deki bir Alman radyo istasyonunu bastı. Stüdyoya dalan 5 Alman ajanı, stüdyoyu kurşun yağmuruna çevirdi. Ve Hitler'in senaryosunun ikinci bölümü başladı.

"DİKKAT EDİN! SAVAŞIRIZ!"
Stüdyodakiler, Polonya askerlerinin saldırısına uğradığını belirterek Nazi subaylarına haber verdi. "Şaşıran" subaylar, hemen aramalara başladı! Çok geçmedi, Alman subaylar, sınırdaki cesetlerin izini buldu! Hemen Polonya'yla irtibata geçildi. Bilgi istendi. Böylesi bir saldırının savaş nedeni olacağı tüm Avrupa ülkelerine geçilen mesajla bilidirildi. Polonyalılar da olayı araştıracaklarını söyleyip suçlu durumuna düşünce Hitler'in senaryosunda son bölüme gelindi. Hitler kurmaylarını gece topladı ve sabahında Polonya'ya savaş açtı. Çatışmalar büyüdü, araya diğer devletlerin girmesiyle II. Dünya Savaşı çıktı.

İngilizler ise bu savaş senaryosunu MI5'in ajan Naujocks'u 1944 yılında yakalamasıyla ortaya çıkardı. Suçunu itiraf eden ajan, Savaş Suçluları Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Ancak yargılama aşamasında kaçmayı başardı. Bir daha da bulunamadı.

Aynı İngiliz belgelerine göre, İngilterefKraliyetfHavafKuvvetleri'ne bağlı bir subay Japonya adınafcasuslukfyaptı.fBu subay sayesinde Japonlar ilk uçak gemilerini inşa etti. Ve bu gemileri 1941'dekifPearlfHarborfsaldırısındafkullanıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır