kapat

11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Amerika muz Cumhuriyeti mi?
Başkanlık seçimlerinin arap saçına dönmesi dalga konusu oldu. Hintliler, "Amerika, demokrasiyi bizden öğrensin" derken İngilizler ABD'yi, Muz Cumhuriyeti ilan etti

Amerika'daki başkanlık seçimlerinde yaşanan "tatsız durum" tüm dünyada alay konusu oldu. Amerika Dışişleri Bakanlığı dünyadan gelen tepkilere cevap vererek durumu kurtarıyor.

Amerika'nın sıkı müttefiği İngilizler bile gazetelerde Amerika ile alay ediyorlar. The Mirror, Muz Cumhuriyeti ifadesini kullanırken, ünlü Forrest Gump filmine gönderme yaptı. Bush ve Gore'u filmdeki otistik Forrest Gump'a benzeten gazete, adaylar için "Budalalar" ifadesini kullandı.

Daily Mail, "Miki-fare usülü yönetim. Tanrı yardımcıları olsun" derken, Independent, "Amerika Birleşememiş Devletleri"; Daily Telegraph, "Seçim tam bir komedi" başlıklarını kullandı.

Amerika'da patlak veren her skandal sonrası dilini "tutmayan" Castro, Amerikalılar'a seslenerek "İsterseniz seçimi takip etmek için Kübalı bir gözlemci göndereyim" diye dalgasını geçti.

Karayipler'de bir ülke Amerikan demokrasisini "muz demokrasisi" olarak tanımladı. Hintli gazeteler "Amerikalılar, Hintliler'den demokrasiyi öğrenmeleri gerekiyor", İtalyan La Repubblica gazetesi ise, "Hayali bir kriz yaşayan Amerika" ifadesini kullandı. Rus lider Vladimir Putin de bir espriyle "Sorun çözülecekse Rus gözlemci göndereyim" dedi.

ALİYEV DE ENDİŞELİ!
Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisayarlarında espirili bir yazı dolaşıyor. Azeri lider Haydar Aliyev imzasıyla yayınlanan bu bildiride ABD seçimlerinde yaşanan usulsüzlükler ile ilgili olarak "Azerbeycan, ABD demokrasisinin geleceğinden kaygı duyuyor" deniliyor.

Savaş SÜZAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır