kapat

CUMARTESİ EKİ
11.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Çantam olmadan asla
Bu yıl ayakkabılara ve çantalara bir haller oldu. Biz paşa paşa siyah ayakkabıyla siyah çanta kullanırken başımıza bir de yılan derililer, tüylüler, boncuklular çıktı

Her tarafımız tüy, boncuk, sim, pul... En klasik yanımız yani çantalarımız ve ayakkabılarımız bile uydu bu modaya... Artık boyacılar yalnızca siyah ve kahverengi boya satmıyor. Şimdi deve kuşu derisi ayakkabıyı korumak için özel gazlı spreyler de var.

Sezon açılır açılmaz kendine bir çift çizme edinenlerdenseniz haberiniz olsun: Bu kış ayakkabısız geçmez. Ayakkabı almışken bir de çanta almak gerekir. Çünkü bu kış ayakkabı ve çantalar hep kombin olmak durumunda.

Sezonun en tutulan rengi mor. Gardro- bunuzdaki mor kıyafet oranına bakarak mor ayakkabı ve çanta alıp almama kararını verin. "Benim bir tane bile mor kıyafetim yok" diyorsanız deve kuşu ya da yılan derisi desenlileri deneyin. Neyi nerden ne kadara alacağınıza gelince:

*Bata Hem erkek hem kadın ayakkabısı satan Bata, bol çeşit ve renkli vitrinleriyle ilgi görüyor. Ayakkabı ve çantaları da bol renkli... Kadın ayakkabıları 44 milyon 500 bin ile 78 milyon lira arasında değişirken erkek ayakkabılarında fiyat 119 milyon liraya kadar çıkıyor. Çantalar ise 15 milyon ile 30 milyon lira arasında değişiyor. Bata'nın en tutulan rengi mor.

* Shoe&Me Bu markayı "sapına kadar feminen" diye de tanımlayabiliriz. Pullu payetli ayakkabılarıyla ışıl ışıl parlayan Shoe &Me özellikle şov dünyasının ünlülerinin bir numaralı tercihi. Ayakkabı fiyatları üç çeşit. 54 milyon 500 bin, 64 milyon 500 bin ve 74 milyon 500 bin lira. Çantalar ise her boy, her desen ve her renk. Fiyatlar ise 39 milyon 500 bin ile 74 milyon 500 lira arası. Yılan derili çanta alacaksanız Shoe&Me'ye göz atın.

* Elle Sivri burun ince topuk konseptinin üzerinde ısrarla giden bir diğer marka da Elle. Kadınsı çizgiden vazgeçemeyenler- denseniz Elle sizin için çok şey üretmiş. Üstelik tüm ayakkabı modellerine uygun çantaları da var. Ayakkabıların fiyatı 44 milyon 500 bin ile 57 milyon 500 bin lira arasında. Çantalar ise 21 milyon 500 bin ile 42 milyon 500 bin lira arasında gidip geliyor. Yılan baskılılar ve deve kuşu derisi olanlar çok tutuluyor.

* Hotiç Ne çok klasik ne de çok spor bir çizgiye sahipseniz, yani ortalama bir yapınız varsa Hotiç tam size göre. Ayakkabıda zor bulunan orta boy topuğu büyük bir başarıyla üretiyorlar. Sezonun en moda renkleri mevcut. Hotiç'in de ayakkabıları üç fiyat. 40 milyon, 52 milyon ve 59 milyon lira. Ayyakkabı modelleriyle uyumlu çantaları da var. Ama çantaları ya çok büyük ya da çok küçük. Fiyatları ise 48 milyon lira 89 milyon lira arasında değişiyor.

* Derimod Spor ayakkabı ile klasik ayakkabıyı kesin çizgilerle birbirinden ayıran Derimod'un spor ayakkabıları, tam spor... Altları tırtıllı yani kramponlu gibi. Klasik ayakkabılarda ise ekose desenliler çok beğeniliyor. Çünkü farklı. Fiyatlar ise ortalama 50 milyon lira.

Sibel Arna


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır