kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
En uzun 10 saniye
Bayanlarda Jones'u geçebilecek bir isim görünmüyor. Erkeklerde "Dünya rekoru kıracağım" diyen Maurice Greene'i Boldon, Thompson ve Drummond zorlayabilir

Sydney Olimpiyatları'nda gözler bugün atletizm müsabakalarında... Erkekler ve bayanlar 100 metre finalleri bugün koşuluyor. Bayanlarda seçmelerde 10.83 yapan Marion Jones'un birinciliğinden kimsenin şüphesi yok.

Merak edilen, bu yıl 10.78 koşmuş olan Jones'un Florence Griffith Joyner'ın 1988 Seul'de kırdığı 10.62'lik olimpiyat rekorunu tarihe gömüp gömmeyeceği... Flo-Jo'nun 10.49'luk dünya rekoru zaten çok uzaklarda... Yine de, 40 yaşındaki Ottey'in seçmelerde 11.08 koşması ilgiyi arttırıyor.

Gözler dünya rekorunda
Asıl heyecan erkekler 100 metre finalinde... "Çekişme yaşanır mı?" sorusuna "Evet" diyebilmek güç. Bu yılın en iyi 4 derecesine imza atan Maurice Greene, rakiplerine göre çok formda. Kendisiyle yarışacak. Amerikalı atlet, geçen yıl Atina'da kırdığı 9.79'luk dünya rekorunu deniz seviyesindeki Sydney'de geliştireceğinden emin olduğunu söylese de işi çok zor.

Hele Boldon ve Thompson kendisini zorlayamazsa, rekor imkansızlaşacak.

Bailey grip kurbanı
Barbadoslu Thompson, seçmelerde 10.04 ile en iyi dereceyi yaparken, Greene zorlanmadan 10.10 koştu. Greene'in idman partneri ve yakın arkadaşı Trinidad Tobagolu Ata Boldon ile öteki iki Amerikalı Jon Drummond ve Curtis Johnson da kolayca yarı finale kalanlardandı.

Bu arada Kanadalı, Atlanta Şampiyonu Bailey ise yakalandığı gribin etkisiyle serisinde sonuncu olarak yarı finale kalamadı. 100 metrede bayanlar yarı finalleri saat 10.30, erkekler yarı finalleri saat 10.50'de koşulacak.

Bayanlarda final 12.05, erkeklerde ise 12.20'de.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır