kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Galeta unlu poğaça
Malzemesi:
* 1 paket oda sıcaklığında margarin
* Yarım su bardağı yoğurt
* Yarım su bardağı sıvı yağ
* Aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu ,galeta unu

İçine:
* 3 adet domates
* 1 adet soğan, 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiberve kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlak kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. elinizle yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerin kızarana dek pişirin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır