kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baykal'a karşı ittifak arayışları
Krizin başlamasına neden olan Mersin örgütünün desteğini alan Öymen, Moğultay'dan sonra şimdi de Fikri Sağlar'ı yanına çekmeye çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 30 Eylül'de yapılacak kurultay öncesi, Deniz Baykal'ın da adaylığa hazırlanması parti kulislerini hareketlendirdi.

Genel Başkan Altan Öymen yeni ittifak arayışlarına girerken, Baykal'ın seçim stratejisi de belli oldu. Baykal'ın CHP'nin kurultay sürecine gelmesinde kendisinin bir sorumluluğu olmadığını, aday olmaya mecbur bırakıldığı mesajını da vereceği bildirildi.

Fikri Sağlar'ın 30 Eylül kurultayında sol kanatla birlikte hareket etmeyeceğini açıklaması, Genel Başkan Öymen'i harekete geçirdi. Öymen, Mehmet Moğultay'ın desteğini almasının ardından, ilk etapta partiyi kurultaya sürükleyen neden olarak gösterilen Mersin teşkilatının desteğini aldı. Bu yolla Sağlar'a birlik mesajı gönderdi.

Sağlar'ın gruptan kopmasıyla kan kaybeden sol kanatta, Güneş'in genel başkanlık seçiminde yeterli oyu alamaması durumunda, üçüncü turdan itibaren Baykal'a karşı Öymen'i destekleme eğilimi güç kazandı.

Okan KONURALP


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır