kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Saçma sapan toplantı
Dünya Birleşik Belediyeler Federasyonu'nun düzenlemeyi düşündüğü seminere Ecevit'in ilk tepkisi "Böyle saçma sapan toplantı yapılamaz" şeklinde oldu

Avrupa'nın, Ankara'yı atlayıp Diyarbakır'la doğrudan bağlantı kurması, Başbakan Ecevit'in sert tepkisiyle karşılandı. Dünya Birleşik Belediyeler Federasyonu'nun Diyarbakır'da düzenlemeyi düşündüğü "Türkiye'nin Güneydoğu Şehirleri ile Avrupa Şehirleri Arasında Merkezi Olmayan İlişki" konulu seminer, Ankara'da sert tepkiyle karşılandı. "Merkezi olmayan ilişki" ile Ankara'yı dışlayan bir organizasyon olduğu vurgulanan seminerin yapılmasına izin verilmeyecek.

Güneydoğu'yu Türkiye dışında göstermek gibi artniyetler taşıdığı öne sürülen seminer için Başbakan Bülent Ecevit'in ilk tepkisi "Böyle saçma sapan toplantı yapılamaz" oldu.

Ecevit, SABAH'a yaptığı değerlendirmede de "Şu sırada kesinleşmiş bir toplantı yok. Ancak bu şekliyle yapılmasına izin verilemez. Türkiye'nin geneliyle ilgili bir seminer düzenleyebilirler. Ama bu şekliyle değil" dedi.

DIŞİŞLERİ NE DİYOR?
Başbakan'ın televizyonlara yaptığı "Böyle saçma sapan toplantı yapılamaz" şeklindeki açıklamasından sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, SABAH'ın sorularını yanıtladı. Toplantının iptal edilip edilmeyeceği konusunda "Sayın Başbakan'ın talimatları doğrultusunda hareket edilecek" diyen Dışişleri yetkilisi, "Talimat geldi mi" sorusuna "Henüz gelmedi, ama zaten Sayın Başbakan'ın yaptığı açıklama bizim için yeterli bir endikasyondur" yanıtını verdi.

HADEP GERİ ADIM ATTI
Organizasyona Diyarbakır'da HADEP'in ev sahipliği yapması planlanıyor. Diyarbakır Belediye Başkanı Feridun Çelik, Başbakan'ın sert tepkisi üzerine yaptığı açıklamada Dışişleri izin vermediği takdirde toplantının yapılamayacağını söyledi. Çelik, Dünya Birleşik Belediyeler Federasyonu yöneticilerine "Dışişleri Bakanlığı'ndan izin alırsanız katkıda bulunuruz" dediklerini de söyledi.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ - Mahmut BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır