kapat

23.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
pandora
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Ah Sarvan ah

Barça yorgunu Beşiktaş, anormal bir seyirci desteği ile maça başladı. İlk yarı kötü futbol oynadı. İkinci yarı da aman aman oynadığı söylenemez. Ama bu yıl Beşiktaş, Türkiye'de futbol takımlarının ve futbolcularının yapmadığı bir şeyi yapıyor.

Tahmin ediyorum bunda Scala'nın büyük etkisi var, o da oyun disiplini... Ne olursa olsun maçtan kopmuyorlar. Ve hiç bir zaman en ileri uçla, en geri adam arasında uçurum meydana gelmiyor. Toplu olarak gidip, toplu olarak geliyorlar. Bunu devamlı uyguladıkları zaman da, karşı takım hata yapıyor ve bundan faydalanıyorlar. Hani tenisçiler vardır, topu karşı sahaya geçirirler, fazla maceraya girmezler, rakibin hata yapmasını beklerler. İşte Beşiktaş öyle. Özellikle sabrediyor. Böyle oynadıkları müddetçe de, Türkiye'de pek çok maçı kazanırlar. Bireysel olarak çok etkili futbolcuları yok. Ama Scala makine intizamında oynayan bir ekip yaratıyor.

Nouma'yı atamadın ya!
A.Gücü jogging yapan adam gibi. Hep aynı kilometrede oynuyor. Ne 120'ye çıkıyorlar, ne 60'a iniyorlar, hep 80 kilometre. Yavan... Kendi sikletlerindeki takımlarla mücadele edebilirler. Diğerleriyle haşâ...

Beşiktaş'ta "Şu kötü oynadı" denilecek bir futbolcu yok. Erman çabuk. Ama hâlâ arkada zaafları var. Biraz çabuk top oynayan takım, Ümit-Erman arasından çok pozisyon yakalar. Solda Münch-İbrahim aşısı tuttu. Sağda zaten Nihat var. Önünde, arkasında kimi oynatsan farketmez.

Beşiktaş, frikiklerde de dersini iyi çalışıyor. Birinci attıkları gol çalışmanın aynası.

Oğuz Sarvan... Birkaç ay sonra hakemliği bırakıyor. Bari giderayak örnek ol! 25. dakikada yardımcın Münir Takbak'a el-kol hareketi yapan Nihat'a sarı kart gösterdin. Çok doğru. 33. dakikada sana aynı hareketlerden Nouma'ya sarı kart gösterdin. Sonra aynı Nouma seni alkışladı. Nasihat verdin. Hani sarıdan kırmızı?

Scala devrede uyandı, atamadığın Nouma'yı aldı. İşin ilginç yanı, Ankara'da bir A bir de B şeref tribünü var. Yani Başkent'te şerefliler ikiye ayrılıyor. Oğuz Sarvan'a B şereflilere ait olan yerden de .... hakem sloganları atıldı. Ne diyelim, burası Başkent. Yani imamın olduğu yer!

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır